Suudi Arabistan Hamas  Üyesi  Olan Tutukluyu Serbet Bıraktı

Suudi Arabistan Hamas Üyesi Olan Tutukluyu Serbet Bıraktı

Suudi Arabistan tutuklu Hamas üyesini serbest bıraktı

Özel bir kaynak, Suudi yetkililerin Filistin direnişini desteklemekle suçlanan bir dizi yeni Ürdünlü ve Filistinli tutukluyu serbest bırakmaya çalıştığını duyurdu.

Arabi 21 internet sitesine Suudi Arabistan'ın tutuklulardan ikisini fiilen serbest bıraktığını ve aynı zamanda diğerini Türkiye veya Ürdün'e sınır dışı etmek için önlemler aldığını söyledi.

Bu kaynağa göre tahliye edilecek yeni kişiler arasında beraat eden veya cezası biten tutuklular da yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan, Süleyman Haddad ve oğlu Muhammed'in Türkiye'ye, Muhammed Fatafta ve Muhammed Esad'ın da Ürdün'e gönderilmesi için dört tutukluyu serbest bıraktı.

Daha önce Hamas, Suudi Arabistan'ın tutukluları serbest bırakma kararını doğru yönde atılmış bir adım olarak nitelendirmişti.

Hamas yaptığı açıklamada, bu adımın Suudi Arabistan'daki kardeşlerle yeni bir sayfa açmak için bir başlangıç ​​olmasını umduğunu ifade etti.

Suudi yetkililer 2019 yılında onlarca Filistinli ve Ürdünlü'yü Filistin direnişini desteklemek suçlamasıyla tutuklayarak mahkemelere teslim etti.

Bu tutuklular, Riyad'daki Al-Hayer, Cidde'deki Dhahban, Abha'daki Shaar ve Al-Dammam siyasi hapishanesi olmak üzere Suudi Arabistan'daki dört siyasi hapishaneye dağıtıldı.

Riyad, direnişe destek veren tutsakların davasının başından bu yana herhangi bir açıklama yapmadı.

Katnak: TEVHİDHABER