Suud Yemen'i Bombaladı

Suud Yemen'i Bombaladı

Yemen: Suudi koalisyonunun Saada'ya düzenlediği bombalı saldırıda 2 şehit ve 3 yaralı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun bugün Yemen'in Saada vilayetine bağlı Şada sınır bölgesini hedef alan topçu ateşi sonucu iki Yemen vatandaşı öldü, 3 sivil yaralandı.

Yemen haber ajansı Saba, Suudi Arabistan'ın Şada sınır bölgesine düzenlediği topçu ateşi sonucu iki sivilin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin yaralandığı Razih Kırsal Hastanesi'ne ulaştığını bildirdi.

Geçen Pazar, Saada vilayetinin sınır bölgelerinde Suudi koalisyonunun açtığı ateş sonucu aralarında Afrikalı göçmenlerin de bulunduğu yedi sivil yaralandı.

Birkaç gün önce Sana'daki İnsanlığın Gözü İnsan Hakları ve Kalkınma Merkezi, Suudi koalisyon savaş uçaklarının dün gece bombalanması sırasında 3 çocuğun öldüğünü ve ağır yaralanan bir çocuk da dahil olmak üzere 6 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Suudi Arabistan'ın Yemen vilayetlerinden elde edilen petrol ve gaz gelirlerinden elde edilen kamu görevlilerine maaş ödemeyi reddetmesinin ardından , geçen Ekim ayında Sanaa'nın Yemen'deki BM ateşkesini uzatma müzakerelerinin çıkmaza girdiğini duyurması dikkat çekicidir . s

Geçen ayın sonlarında , "2022 yılında ABD-Suudi saldırganlığının suçlarını", 643 şehit ve 2.440 yaralıyı belgeleyen bir insan hakları raporu yayınlandı .

Kaynak:Haber Kaynağı