Suud, Yemen'deki Operasyonlarını Durdurdu

Suud, Yemen'deki Operasyonlarını Durdurdu

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu, bu sabahtan itibaren Yemen'in içlerine askeri operasyonlarını durduracağını ilan etti. BM, Ramazan ayı için ateşkes çağrısı yapmıştı.

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu, bu sabahtan itibaren Yemen'in içlerine askeri operasyonlarını durduracağını ilan etti.

İşgalci Suudi Arabistan’ın haber ajansı SPA'nın haberine göre, Arap Koalisyonu Sözcüsü Turki el-Maliki, Yemen istişarelerinin başlaması nedeniyle Körfez İşbirliği Konseyi’nin uygun ortam oluşturulmasını istediğini, operasyonların bu amaçla durdurulduğunu söyledi.

Maliki, operasyonların Greenwich saatine göre 06.00'da durdurulacağını kaydetti.

Maliki, kapsamlı bir siyasi çözüme destek amaçlı alınan ateşkes kararına Arap koalisyonu tarafından bağlı kalınacağını, ateşkesin başarılı olması için tüm önlemlerin alınacağını vurguladı.

YEMEN DİRENİŞİ İŞGALCİNİN KARARINI YORUMLADI
Yemen’de direnişin başını çeken Ensarullah Hareketi ise, Suud’un operasyonları durdurmasının bir anlam ifade etmediğini ve Yemen’e yönelik kuşatmanın devam ettiğini kaydetti.

Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyesi Muhammed el-Buhti, “Yemen'e yönelik kuşatma askeri bir eylemdir. Çünkü Yemenlilere silah zoruyla empoze edilmiştir. Yemenlilerin kuşatma sonucunda çektikleri acılar savaşın kendisinden daha da ağırdır ve bu da kuşatmayı kırmak amacıyla Yemenlilerin askeri operasyonlarına devam edeceği anlamına gelir” dedi.

Son olarak Ensarullah Hareketi, Yemen'i işgal eden ve binlerce masumu katleden Suudi Arabistan ve BAE'nin önemli tesislerini hedef almıştı.