Suud Yemende  Katliam Yaptı:  30 Ölü

Suud Yemende Katliam Yaptı: 30 Ölü

Suudi koalisyonunun Yemen'de bir Pazar yerine düzenlediği saldırılarda en az 30 kişi katledildi.

uudi koalisyonunun, Yemen'in El Hudeyde şehrindeki Beyt el Fakih bölgesine düzenlediği hava saldırısında en az 30 kişi katledilirken onlarca kişi de yaralandı.

Yemen'in batısındaki El Hudeyde şehrindeki Beyt el Fakih bölgesine yönelik Suudi Krallığının öncülüğündeki koalisyon bombardımanında en az 30 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Bir pazar yerine yönelik gerçekleştirilen saldırı sonrası bölgede ağır hasar oluştu.

Suudi Krallığı önceliğindeki koalisyonun Yemen'de çarşı yerlerine, sağlık kuruluşlarına, okullara, cenaze ve düğünlere yönelik düzenlediği hava saldırıları sonucu son üç yılda binlerce sivil katledildi.

SALGIN HASTALIKLAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Öte yandan BM, Yemen’de kıtlık nedeniyle 14 milyon kişinin açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Sağlık başta olmak üzere pek çok alanda insani kriz yaşanan ülkede, temiz suya ulaşımın olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle kolera başta olmak üzere salgın hastalıklar her geçen gün daha da artıyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Suudilerin saldırıları nedeniyle, haziran ayından bu yana Hudeyde'de 170'den fazla kişi hayatını kaybetti, en az bin 700 kişi yaralandı ve 425 binden fazla kişi de evlerinden kaçmak zorunda kaldı.

Yine Birleşmiş Milletlere göre iç savaşın devam ettiği Yemen'de, ülke nüfusunun yüzde 75'i yani 22 milyondan fazlası yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

 

 

Kaynak : Ajanslar