Suud ABD'nin İzinde

Suud ABD'nin İzinde

ABD'nin en büyük silah müşterisi olan Suudi Arabistan bugün itibariyle sivillere silah ruhsatı verme dönemini başlattı

Suudi Arabistan hükümeti 1 Temmuz Pazar (Bugün) itibariyle sivil vatandaşlara silah ruhsatı verme işlemleri için başvuruları başlattı.

Bugünden itibaren İçişleri Bakanlığı'na yapılacak başvurular bir yıl boyunca kabul edilecek.

Sputnik Arapça haber ajansının Suudi Arabistan'ın sabq haber sitesine dayandırdığı haberdeki bilgilere göre silah ruhsatı başvuru formunun yanısıra sağlık raporu da ibraz edilmek zorunda. Silah ruhsatı alabilmek için gerekli şartlar arasında silah kullanmasına mani olacak herhangi bir bedensel engeli olmaması gerekiyor.

Suudi Arabistan hükümeti tarafından daha önce yayınladığı bir açıklamada ruhsatsız silah bulunduran kişiler için bu işlemlerin bir fırsat olduğu belirtilmişti.

ABD silahlarının en büyük müşterisi Suudi Arabistan

ABD Savunma ve Güvenlik İşbirliği Ajansının verilerine göre, Suudi Arabistan’a, Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana (20 Ocak 2017- 22 Mart 2018) toplamda 18 milyar 763 milyon dolarlık silah satışı onaylandı.

 

Bu rakam, ABD'nin 20 Ocak 2017- 22 Mart 2018 döneminde satışını onayladığı toplam 51,4 milyar dolarlık silahın yüzde 36,5’ini Suudilerin sipariş ettiğini ortaya koydu. Suudi Arabistan, bu payla ABD'nin en büyük silah müşterisi niteliğini kazandı.