Suriye'de Terör Örgütü İŞİD'e Darbe

Suriye'de Terör Örgütü İŞİD'e Darbe

IŞİD liderlerinden biri Suriye güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Suriye makamları, güvenlik güçlerinin Dera'nın eteklerinde düzenlediği operasyonlarda IŞİD liderlerinden biri ile bu terör örgütünün komutanlarından ikisinin öldürüldüğünü açıkladı.

ISNA'nın resmi Suriye haber ajansına (SANA) dayandırdığı haberine göre, Suriyeli bir güvenlik kaynağı şunları duyurdu: Güvenlik güçleri, Deraa'nın batı banliyölerindeki Al-Mazirib kasabasında güvenlik operasyonu düzenledi. Bu operasyon, DEAŞ'ın Muzirib kasabasındaki karargahına düzenlenen saldırının ardından DEAŞ'ın liderlerinden Muhammed Ali el-Şagori'nin ölümüne yol açtı. Al-Shaghori, Deraa'nın batı banliyölerinde gerçekleştirilen bir dizi terör ve saldırı operasyonundan sorumluydu.

Suriyeli bir güvenlik kaynağı şunları söyledi: Bu operasyon, Shaghori'nin iki yoldaşı olan Ahmed Khaled al-Masri ve Mohsen al-Zitawi'nin de ölümüne yol açtı. Bu operasyonda Suriye güvenlik güçleri teröristlerle çatışmaya girmiş ve silahlarına el koymuştur.

Bu operasyon, Suriye İçişleri Bakanlığı'nın 18 Ocak'ta Şam'da özel birliğe mensup bir subayın öldüğünü, Dera'da iki polis memurunun ve Deraa kentinde bomba patlaması sonucu üç sivilin yaralandığını duyurmasının ardından gerçekleştirildi.

Deraa şehri ve banliyöleri, Suriye ordu güçlerini, güvenlik güçlerini ve sivilleri hedef alan patlamalar ve suikastlar da dahil olmak üzere güvenlik olaylarına her zaman tanık olmuştur.

Kaynak:Haber Kaynağı