Suriye ve Suudi Arabistan Arasına Yeni Anlaşma

Suriye ve Suudi Arabistan Arasına Yeni Anlaşma

Suriye ve Suudi Arabistan ticari ve ekonomik işbirliğini yeniden başlatma konusunda anlaştı

Suriye ve Suudi Arabistan, Şam ile Riyad arasındaki ilişkilerin normale döndürülmesi çerçevesinde adımlarını sürdürürken, aralarında ticari faaliyetlerin ve ekonomik işbirliğinin yeniden başlatılması konusunda anlaşmaya vardı.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı (WAS) Isna'nın haberine göre, Suriye Ticaret Odaları Birliği başkanı Muhammed Abolhadi Al-Laham ve beraberindeki heyetin iş konferansına katılmak üzere katıldığını duyurdu. Arap ülkeleri ve Çin'in Riyad kentinde düzenlenen Suudi Ticaret Odaları Birliği Başkanı Hassan bin Mojab al-Hawzi ile bir araya geldi ve görüştü.

İki taraf, Suriye'nin Arap çevresi ile etkileşime girmesiyle aynı zamanda ekonomik işbirliği yolunun yeniden açılması ve Fimabin iş ve yatırım faaliyetlerine ve etkinliklerine devam edilmesi konusunda anlaştılar.

Bu rapora göre, bu toplantıda Suriye heyeti üyeleri, Suudi Arabistan'ın Suriye ve halkına karşı tutumunu takdir etmiş ve Suriye iş sektörünün Suudi pazarına girme ve çeşitli ekonomik sektörlere yatırım yapma konusundaki istekliliğine dikkat çekmiştir.

İki taraf, iki kardeş ülke arasındaki ekonomik iş birliği yolunun devam ettirilmesi için Suudi Arabistan ve Suriye'de iş heyetleri toplantılarının sürdürülmesi ve yatırımcılara yatırım fırsatları sağlanması gerekliliğine de vurgu yaptı.

Arap ülkeleri ve Çin'in 10'uncu iş konferansı, Muhammed bin Salman'ın desteğiyle iki gün boyunca Suudi Arabistan'da düzenlendi.

23 Arap ülkesinden heyetler ve Çin hükümetinden bir heyet, ekonomik işbirliği ve ortak yatırımların olasılıklarını ve fırsatlarını incelemek için bu konferansa katıldı.

Konferans, "Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi altyapısının yatırımı ve finansmanı" başlığı altında düzenlendi.

Kaynak:TEVHİDHABER