Suriye ile Türkiye  Arasındaki Görüşmeler Ertelendi

Suriye ile Türkiye Arasındaki Görüşmeler Ertelendi

Türk kaynak: Türkiye, Suriye, İran ve Rusya'dan yetkililerin bir araya gelmesi ertelendi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcılarının bu hafta yapılması planlanan toplantısının henüz belirlenemeyen bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen hafta yaptığı açıklamada, dört ülkenin dışişleri bakan yardımcılarının, daha sonra dışişleri bakanları arasında Suriye'deki krizin çözümüne yönelik planlanan görüşmelerden önce bu hafta Moskova'da bir araya geleceğini söyledi.

Türkiye Anadolu Ajansı ise Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bakan yardımcıları toplantısının 15 ve 16 Mart tarihlerinde yapılacağını bildirdi.

Kaynak, görüşmenin ayrıntıya girmeden "teknik nedenlerle" ertelendiğini belirtti.

Çavuşoğlu Ocak ayında yaptığı açıklamada, iki komşu arasındaki ilişkileri görüşmek üzere Şubat ayında Suriyeli mevkidaşı ile görüşebileceğini söyledi.

NATO üyesi olan Türkiye, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı siyasi ve silahlı muhalefetin önemli bir destekçisidir ve ülkenin kuzeyinde kuvvet konuşlandırmıştır.

Moskova, Esad'ın ana müttefiki ve Ankara ile uzlaşmayı teşvik ediyor.

Çavuşoğlu, geçen hafta İranlı mevkidaşı Hüseyin Amir Abdullahian ile yaptığı görüşmenin ardından, İran'ın Türkiye, Suriye ve Rusya arasındaki müzakerelere katılmak istediğini ifade ettiğini ve Türkiye'nin bunu kabul ettiğini söyledi.

Esad, Çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da bir araya gelmişti.

Kaynak: TEVHİDHABER