Suriye Gazetesi  Tükiye Ve Suriye Heyetinin Görüşmesi ile İlgili Tarih Açıkladı

Suriye Gazetesi Tükiye Ve Suriye Heyetinin Görüşmesi ile İlgili Tarih Açıkladı

Bir Suriye gazetesi, Türkiye ile dörtlü yakınlaşma konulu toplantının tarihini doğruladı

Özel bir Suriye gazetesi Al Vatan Salı günü, Suriye, Rusya, İran ve Türkiye dışişleri bakan yardımcılarının yaklaşan toplantısının önümüzdeki hafta, önümüzdeki Nisan ayının üçüncü ve dördüncü tarihlerinde (önümüzdeki Pazartesi ve Salı) Rusya'nın başkentinde yapılacağını doğruladı. , .

Türk yetkililerin önceki görüşme tarihlerini açıklamalarının ardından, ilk kez yarı resmi bir Suriye gazetesi görüşme için belirli bir tarihten söz etti, ancak bu gerçekleşmedi.

Gazete, "Moskova'daki takip" olarak nitelendirdiği kaynaklardan, dört ülkenin başkentlerinin diplomatik koridorlarında, nihai bir formül üzerinde anlaşmaya varmak amacıyla yoğun temasların gerçekleştirildiğini aktardı. Bu temasların ve istişarelerin, Şam ile Ankara arasında herhangi bir siyasi atılımdan önce bir süre önce engellenen bazı noktalarda yakınlaşma sağladığını belirtti."

Kaynaklar ayrıca, dışişleri bakan yardımcılarının görüşmesinden günler sonra, dört ülkenin savunma bakanları ile güvenlik servislerinin temsilcileri arasında Rusya'nın başkentinde bir görüşme daha yapılacağını ortaya koydu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, daha önce yaptığı açıklamalarda, terörle mücadelede koordinasyon, "Astana" müzakerelerinin sürdürülmesine yönelik siyasi sürecin ilerletilmesi ve Suriyelilerin onurlu dönüşü olmak üzere 3 ana konunun masada olduğunu söylemişti.

Kaynak: TEVHİDHABER