Suriye Devlet Başkanı ve İranlı Diplomat Ukrayna'yı Görüştü

Suriye Devlet Başkanı ve İranlı Diplomat Ukrayna'yı Görüştü

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve İran dışişleri bakanının danışmanı, Şam'daki bir toplantıda Ukrayna'daki son gelişmeler de dahil olmak üzere bir dizi konuyu görüştü.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanı'nın Siyasi İşlerden Sorumlu Kıdemli Danışmanı Ali Asghar Khaji, Salı günü Şam'da Suriye cumhurbaşkanı ile bir araya geldi.

Tasnim haber ajansının bildirdiğine göre, görüşmede Suriye'deki son gelişmeler, Tahran-Şam ilişkileri, Viyana görüşmeleri, Ukrayna krizi, Astana sürecinin devamı ve Suriye Anayasa Komitesi toplantıları da dahil olmak üzere çeşitli konuları ele aldı

İranlı yetkili, Suriye'de sahadaki gelişmelere ve diğer ülkelerle ilişkilerin yeniden başlamasına değinerek, Batı'nın izlediği Suriye'yi izole etme politikasının başarısız olduğunun altını çizdi.

İran Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre Khaji, Astana formatındaki üyelerin dışişleri bakanları toplantısının ve cumhurbaşkanlarının Tahran'da bir zirvesinin düzenlendiğini de yineledi.

Toplantıda Ukrayna'daki son gelişmelerin yanı sıra ABD ve NATO'nun oradaki krizi yaratmadaki rolü ve bunun bölgesel ve uluslararası sonuçları da tartışıldı.

Esad ise bölgedeki ve dünyadaki gelişmelere ve İran ile Suriye arasındaki stratejik ilişkilere değindi.

Daha sonra, özellikle bölgesel gelişmelerin dönüm noktalarında iki ülke arasındaki istişarelere devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Suriye cumhurbaşkanı, Suriye hükümetinin Suriye siyasi süreci ve ulusal diyaloğun Astana formatı ve Anayasa Komitesi şeklinde sürdürülmesine verdiği desteği de vurguladı.