Şubat Ayında  Batı Şeria ve Kudüs'te 1177 Direniş Eylemi Oldu

Şubat Ayında Batı Şeria ve Kudüs'te 1177 Direniş Eylemi Oldu

Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs, Şubat ayı boyunca Siyonist işgale ve yerleşimcilere karşı 1177 direniş eylemine ulaşan etkileyici operasyonlara tanık oldu.

Filistin Bilgi Merkezi "Maata", periyodik raporunda (1177) Şubat ayı boyunca Batı Şeria ve Kudüs'te (8) İsraillinin ölümüne ve (43) asker ve yerleşimcinin yaralanmasına yol açan direniş eylemlerini izledi.

İşgal askerlerinin ve yerleşimcilerin ölü sayısı, 2023'ün başından bu yana yalnızca iki ayda (15) ölüme yükseldi

Merkez, işgal kuvvetleriyle (144) silahlı çatışma ve silahlı çatışma yaşandı

Ay boyunca askerlerin ve yerleşimcilerin öldürülmesine yol açan en belirgin spesifik operasyonlar arasında, işgal altındaki Kudüs'te kahraman şehit Hüseyin Karaki tarafından 10/2'de gerçekleştirilen ve öldürülmesiyle sonuçlanan ikinci operasyon oldu.

Ayrıca işgal altındaki Kudüs'te 13 yaşındaki bir çocuğun düzenlediği bıçaklı saldırıda bir "İsrailli" öldürüldü.

26/2 Pazar günü, Filistinli bir direniş savaşçısı Nablus'un güneyindeki Hawara kasabasının merkezine silahlı saldırı düzenleyerek iki yerleşimciyi öldürdü ve silahlı kişiler bölgeden çekildi.

27/2 Pazartesi akşamı, Filistinli bir direniş savaşçısı, Jericho şehri yakınlarındaki Almog kavşağında bir yerleşimcinin ölümü ve (4) kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan (3) silahlı operasyon gerçekleştirdi.

Batı Şeria ayrıca işgalle doğrudan çatışmaya ve işgal güçlerine ve yerleşimcilere yönelik yüzlerce taş atma operasyonuna, (26) Molotof kokteyli atma operasyonlarına ve (106) Batı genelinde yerleşimci saldırılarına karşılık verme operasyonlarına tanık oldu.

Nablus, El Halil ve Kudüs valilikleri sırasıyla (231, 187 ve 171) sayısına ulaşan en yüksek sayıda direniş operasyonuna tanık oldu.

Kaynak: TEVVHİDHABER