Sözcü Gazetesine Soruşturma

Sözcü Gazetesine Soruşturma

Sabah Gazetesi'nde geçen habere göre; Başsavcılık onaylı Sözcü Gazetesine başlatılan son dakika soruşturmanın sebebi; darbe girişiminden önce paylaştığı darbe yandaşı olarak nitelendirilen haber.

Sabah Gazetesi'nde geçen habere göre; Başsavcılık onaylı Sözcü Gazetesine başlatılan son dakika soruşturmanın sebebi; darbe girişiminden önce paylaştığı darbe yandaşı olarak nitelendirilen haber. Sözcü Gazetesi soruşturma açtıran haber hangisi diye herkes merak ediyor. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gününde, yaşanan olaydan yaklaşık 5 saat önce 'Sözcü Erdoğan'ı buldu' başlıklı haberinde, ortaya atılan iddiaların konusu da, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te bir villada olduğu'' ve 6 gündür orada kaldığı ve detaylarını içermekteydi. Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildiği ve "Saldırı teşebbüsü öncesinde ve işlenmesi sırasında bu suçu kolaylaştırmak"  suçundan Sözcü Gazetesi'nin soruşturmasının süregeldiği açıklandı. Herkes Sözcü Gazetesi'nin 'darbe yandaşı' suçu ile sorgulandığı haberi merak etmekteyken, detayları Ajanshaber olarak araştırdık.

SÖZCÜ GAZETESİ'NİN O HABERİ
Sözcü Gazetesi'nin 15 Temmuz 2016 16.25'te paylaştığı haber;  ''Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan altı gündür ortalarda görünmüyor. Hiçbir açıklama yapmadan kayıplara karışan Erdoğan’ın nerede olduğu tüm yurtta merak konusu oldu. Geçtiğimiz Pazar günü Gökova Körfezi’ndeki Okluk Devlet Konukevi’nin etrafındaki tekneler Jandarma ve Sahil Güvenlik tarafından uzaklaştırılınca dikkatler buraya çevrildi. Erdoğan’ın Okluk Koyu’na tatile gideceği sanıldı. Oysa Erdoğan buraya gitmedi.

ERDOĞAN MARMARİS’TE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailesi ile birlikte Marmaris’e tatile gitti. Erdoğan, ailesi ile birlikte Marmaris’in İçmeler Mahallesi’ndeki ultra lüks bir villada kalıyor. Villa, yeşil ile mavinin buluştuğu bir noktada, deniz kenarında bulunuyor. Çevresi ormanla çevrili villanın perspektifinde doğa harikası Marmaris Körfezi yer alıyor.'' açıklamaları mevcut.

SÖZCÜ GAZETESİ SORUŞTURMA TCK MADDELERİ

TCK 310/1-2 (1) Cumhurbaşkanına suikastte bulunan kişi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır. Bu fiile teşebbüs edilmesi halinde de suç tamamlanmış gibi cezaya hükmolunur. (2) Cumhurbaşkanına karşı diğer fiili saldırılarda bulunan kimse hakkında, ilgili suça ilişkin ceza yarı oranında artırılarak hükmolunur. Ancak, bu suretle verilecek ceza beş yıldan az olamaz.

TCK 313/2 Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetine karşı silahlı isyanı idare eden kişi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır. İsyana katılan diğer kişilere altı yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir

TCK 39/2-c Suçun işlenmesinden önce veya işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırmak

SÖZCÜ GAZETESİ HAKKINDA

Sözcü, 27 Haziran 2007 yılında merkezi İstanbul olmak üzere kurulmuş gazete. Genel yayın yönetmenliğini Metin Yılmaz yapmaktadır. Genellikle hükümeti eleştiren yazılarıyla bilinen gazete, Türkiye'de bilhassa Atatürkçü görüşteki kimseler tarafından okunmaktadır.Haziran 2007'de, daha önceden Doğan Yayın Holding bünyesinde yayın yapan Gözcü gazetesinin Nisan 2007'de kapanmasından sonra, isim haklarının alınmasıyla yayına başladı.


Kaynak: sabah