Son 24 Saatte  Batı Şeria'da 13 Direniş Eylemi Oldu

Son 24 Saatte Batı Şeria'da 13 Direniş Eylemi Oldu

Filistin toprakları , son 24 saat içinde Batı Şeria'daki bir dizi çatışma noktasında işgal güçlerine yönelik ateş açma ve iki patlayıcı cihazın patlatılması da dahil olmak üzere 13 direniş eylemine tanık oldu .

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Kudüs'ün Ebu Dis köyünde İşgal güçleriyle çatışma çıktı, direnişçiler Cenin'deki El Celeme kontrol noktasında işgal güçlerine ateş açtı ve patlayıcılar kullandı

Nablus, Balata mülteci kampı, Salem, Beit Furik, Bab al-Zawiya ve Beit Ummar'da silahlı çatışmalara ve çatışmalara tanık oldu. Qalqilya, Jericho ve Aqabat Jabr kampında çatışmalar çıktı.

Batı Şeria'da Al-Jalama kontrol noktasına patlayıcı madde ve silah sesleri atıldığı, Balata kampındaki işgal güçlerine ateş açılmasının yanı sıra Salem köyündeki işgal güçlerine ateş açıldığı ve operasyon sırasında patlayıcı madde fırlatıldığı kaydedildi.

Ayrıca, sözde aşırılık yanlısı "Tapınak Örgütleri" birliği, 18-26 Aralık tarihleri ​​arasında uzanan Yahudilerin "Sekiz Işık Festivali" günlerinde Mescid- i Aksa'ya baskın yapılması çağrısında bulundu.

Aşırılık yanlısı "Tapınağa Kadınlar" grubu, Tapınak gruplarının İbrani ışık bayramı için büyük çaplı akınlar Aksa'ta gerçekleştirme hazırlıklarının bir parçası olarak, kadın topluluğunu El Halil'deki Kiryat Arba yerleşim yerinde yapılacak bir çalışma gurubuna çağırdı.

Ayrıca, Salem kampındaki askeri işgal mahkemesi bu gece Cenin'in batısındaki Silat al-Harithiya kasabasından bir tutukluya para cezasıyla birlikte 10 ay hapis cezası verdi.