Siyonistlerin Tehdidine Aldırmayan Gazze Halkı Evlerine Geri Dönüyor

Siyonistlerin Tehdidine Aldırmayan Gazze Halkı Evlerine Geri Dönüyor

Düşmanın kuzey Gazze'ye dönüşü engelleme tehditlerine rağmen Filistinliler kuzey Gazze Şeridi'ndeki Beyt Hanun'a geri dönüyor

Kentte konuşlanan düşman askerleri, kent sakinlerinin ilerlemesini engelleyerek kendilerine doğru ilerleyen herkesi vurmakla tehdit ederken, bazıları da mülklerine girmek için hayatlarını tehlikeye atıyor.

Olaya ilişkin yorum yapan düşman medyası, "Korku gerçek oldu... Binlerce Gazzeli, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki evlerine dönmek için harekete geçiyor. yorumunda bulundu.

Ateşkesin yürürlüğe girmesinden önce son saatlerde düşman, kuzeyi de dahil olmak üzere Gazze Şeridi'nin çeşitli yerlerine yoğun baskınlar düzenledi.

Geçen hafta Filistin Merkezi İstatistik Bürosu, Gazze ve Kuzey Gazze vilayetlerinde hâlâ yaklaşık 807.000 Filistinlinin ikamet ettiğini söyledi.

Bu sayının, nüfusun yaklaşık üçte ikisinin hâlâ Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerinde yaşadığı, yaklaşık üçte birinin, yani yaklaşık 400.000 kişinin ise Gazze Şeridi'nin orta ve güney valiliklerine yer değiştirdiği anlamına geldiğini açıkladı.

KAYNAK:TEVHİDHABER