Siyonistlerden İtiraf: Fare Gibi Sıkıştık

Siyonistlerden İtiraf: Fare Gibi Sıkıştık

İşgalin Hamas lideri Salih El Aruri'ye suikast düzenlemesinin ardından, Kiryat Shmona'daki yerel yönetimin eski başkanı Prosper Ezran, işgalcilerin yaşadığı zorlu güvenlik durumunu kabul ediyor.

İşgalci İsrail medyası: El Aruri suikastı riskleri ortadan kaldırmadı yormununu yaptı.

Suikastın ardından, Kiryat Shmona'daki yerel yönetimin eski başkanı Prosper Ezran, "O kadar kapana kısıldık ki, fareler gibi davranıyoruz, her zaman kaçıyoruz" itirafında bulundu. "Yaptıklarımız, hatta Gazze'de olanlar bile bu riskleri bizden uzaklaştırdı" dedi ve "istedikleri yere ateş edebileceklerini" vurguladı.

İsrail medyasına verdiği röportajda 7 Ekim'den sonra "Kiryat Şmona"daki yaşama değinen Ezran, gece gündüz roketlerin düşmesi nedeniyle yaklaşık 22 bin 600 İsraillinin yerleşim birimlerini terk ettiğini kaydetti.

İşgalci İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi eski başkanı Giora Eiland, kuzeydeki sorunun karmaşık olduğunu ve yerleşimciler yerleşim yerlerine dönemedikleri sürece İsrail'in stratejik kayıpta olduğunu itiraf etmişti.

American Wall Street Journal, Hizbullah'ın saldırıları sonucu bölgede yerlerinden edilen yerleşimcilerin sayısının 230.000 yerleşimciyi aştığını bildirdi .

KAYNAK:TEVHİDHABER