Siyonistlerde Deprem: İsrail İçişleri Bakanı İstifa Ediyor

Siyonistlerde Deprem: İsrail İçişleri Bakanı İstifa Ediyor

Gazze Savaşının yol açtığı krizin sarsıntıları devam ediyor

İsrail İçişleri Bakanı Gideon Saar'ın çok yakında önce hükümetten ve daha sonra işgal rejimi parlamentosu Knesset'ten istifa edeceğini açıklaması işgal rejiminde siyasi depreme neden oldu.

İşgal rejimi radyosunun haberine göre, iktidardaki Likud Partisi destekçilerinin konferansında konuşan Saar, yaklaşan Yahudi bayramlarının ardından hükümet ve Knesset'ten istifa edeceğini söyledi. Saar, başka işlere ve ailesine vakit ayırmak ve dinlenmek için böyle bir karar aldığını öne sürdü.

Likud Partisi liderleri ise söz konusu karar nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirdi. Liderler, Saar'ın siyasi hayattan çekilmesini "büyük kayıp" şeklinde değerlendirdi.

İsrail Kanal 10 televizyonu ise istifa kararının, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun hükümet ve parti içindeki muhaliflerine güç katacağını ve "büyük senaryolara sahne hazırlayacağını" söyledi. 

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da istifa kararını esefle karşıladığını ifade ederek "Hükümet en iyi bakanlarından birini kaybetti" dedi.

İsrail konusunda araştırmalar yapan Filistinli İmad Avad ise İsrail'in Gazze'ye açtığı savaşın, Likud, Netanyahu ve İsrail hükümeti için kriz oluşturduğunu, Saar'ın istifasının bunun en belirgin işareti olduğunu belirtti.

Avad, Netanyahu'nun mevcut durumda daha önce Likud'dan istifa eden Moshe Kahlon ile bir ittifak içine girmesinden korktuğu Saar'a dikkat kesileceğini kaydetti.

Saar, Likud Partisi içinde Netanyahu'ya rakip görülüyor ve gelecek başkanlık seçimlerinde yarışması bekleniyordu.

Filistinhaber.com