Siyonistlerde Demir Kubbe Paniği

Siyonistlerde Demir Kubbe Paniği

İsrail ordusu, "Demir Kubbe" performansının düşürülmesini araştırıyor

İbranice yayınlanan bir gazete, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nden yerleşim bölgelerine atılan altı roketten dördünü önledikten sonra "Demir Kubbe" sisteminin zayflamasını araştırdığını yazdı.

Yediot Aharonot gazetesi, Salı günü öğleden sonra Gazze Şeridi'nden Gazze yakınlarındaki İsrail yerleşim birimlerine 22 roket atıldığını, bunlardan 16'sının açık alanlara düştüğünü, dört roketin Demir Kubbe tarafından engellendiğini ve iki roketin bir arada patladığını yazdı.

Bu gazete pratikte Demir Kubbe'nin Gazze'den öğleden sonra atılan roketleri önlemedeki %67'lik başarı oranını gösterdiğini yazdı ki bu, bu sistemin son çatışma turlarındaki yeteneklerine kıyasla düşük.

Yediot Aharonot, mukayese için, rejimin 5-7 Ağustos 2022 tarihleri ​​arasında Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyonu sırasında işgal altındaki bölgelere ateşlenen 1.100 füze arasında, Demir Kubbe'nin önleme operasyonunda %96'lık bir başarı oranı elde ettiğini yazdı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, İslami Cihat hareketinin liderlerinden şehit Khadr Adnan'ın Siyonist rejimin hapishanesinde öldürülmesine tepki olarak Salı günü öğleden sonra işgal altındaki bölgelere roket saldırıları düzenledi.

Kaynak: TEVHİDHABER