Siyonistler el Halil'de Filistinli Bir Genci Yaraladı

Siyonistler el Halil'de Filistinli Bir Genci Yaraladı

İşgal Güçleri Beyt Ummer Beldesinde Filistinli Bir Genci Yaraladı...

El-Halil'in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesine bağlı Safa Mezrası'nda dün akşam (15 Ekim Çarşamba) işgal güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmada Filistinli bir gencin yaralandığı bildirildi.

Bu arada, Beyt Ummer beldesinde işgal güçlerine havai fişek atan Filistinli bir gence işgal askerlerinin ateş açtığı fakat gencin saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Filistin Safa Haber Ajansı'nın Yahudi Yerleşimine ve Irkçı Ayrım Duvarına Karşı Halk Komitesi sözcüsü Muhammed Avad'a dayanarak verdiği haberde, 20 yaşındaki Musab Munir Rıdvan Halil'in işgal güçlerinin Beyt Ummer'in kuzeyindeki Safa bölgesine düzenlediği baskın sırasında sağ tarafından ve ayağından iki kurşunla yaralandığı ifade edildi.

Haberde, baskın sırasında Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında çatışma çıktığı, işgal askerlerinin Filistinli gençlere plastik mermi, gerçek mermi ve gözyaşartıcı bombalarla saldırdığı, Musab Munir Halil'in bu sırada yaralandığı ve onlarca gencin de bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği belirtildi.

Filistinli yaralı gencin Kızılay'a ait ambulansla Halhul'daki hastaneye kaldırıldığı ve bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenenlere müdahalenin olay yerinde yapıldığı kaydedildi.

Bu arada, Beyt Ummer beldesi Ebu't-Tuk bölgesinde işgal güçlerine havai fişek atan bir gence işgal askerlerinin yoğun bir şekilde ateş açtığı fakat Filistinli gencin yaralanmadan kaçmayı başardığı bildirildi

 

 

fiem