Siyonistler Baskın Yaptı

Siyonistler Baskın Yaptı

Yüzlerce yerleşimci Mescid-i Aksa'yı bastı

Perşembe sabahı yüzlerce aşırılık yanlısı yerleşimci, sözde "Haftalar Bayramı"nı kutlamak için Mughrabi Kapısı'nın yanından kutsal Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Filistinlilerin girişine uygulanan katı kısıtlamaların ortasında, sabahtan beri düşman polisi, yerleşimcilerin saldırılarını güvence altına almak için özel kuvvetlerini ve birliklerini Mescid-i Aksa'nın avlularına ve kapılarına yerleştirdi.
İşgal altındaki Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 200 yerleşimcinin Mescid-i Aksa'yı bastığını ve avlularında provokatif turlar düzenlediğini bildirdi.

Saldırı yapan yerleşimcilerin iddia edilen "tapınak" hakkında açıklamalar aldıklarını ve El Aksa'nın doğusundaki Bab al-Rahma bölgesinde Talmud ayinleri gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Düşman polisi, ibadet edenlerin Mescid-i Aksa'ya girişine sıkı kısıtlamalar getirdi ve 50 yaşın altındakilerin akşam ve sabah namazlarını camide kılmak için girişine engel oldu.

Mescid-i Aksa'ya girişleri engellenen gençler, sabah namazını mübarek caminin kapılarından biri olan Bab Hatta alanında kıldı.

Bu saldırılar, sözde "Tapınak Grupları"nın "Haftalar Bayramı" olarak adlandırılan dönemde Mescid-i Aksa'ya kitlesel ve yaygın akınlar düzenleme çağrılarına yanıt olarak geldi.


Bu bağlamda Filistinliler, Mescid-i Aksa'ya saldırma planına karşı çıkmak için Batı Şeria'daki işgalle tüm temas noktalarında çatışmaya girme ve popüler etkinliklere geniş katılım çağrısında bulundu.

Cuma ve Cumartesi hariç her gün Mescid-i Aksa, cami üzerinde tam kontrol sağlamak ve onu zamansal ve mekansal olarak bölmek amacıyla düşman polisinin koruması altında yerleşimciler tarafından bir dizi ihlal ve saldırıya tanık oluyor.

Kaynak:tevhidhaber