Siyonistler Ateşle Oynuyor

Siyonistler Ateşle Oynuyor

İsrail aşırı sağcı güvenlik bakanı, Kudüs'teki Mescid-i Aksa'yı bastı

İsrail Milli Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Pazar günü işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya girdi .

Ben-Gvir, İsrail güçlerinin koruması altında özel korumalarla sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa'nın Harem-i Şerif bölgesine girdi.

Mescid-i Aksa'nın avlusundan gönderdiği video mesajında, kompleksin İsrail'e ait olduğunu iddia etti ve Hamas'tan gelen tehditlerin anlamsız olduğunu söyledi. "Kudüs'ün ve tüm İsrail topraklarının sahibi biziz." dedi

Geçen Aralık ayında Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinde ulusal güvenlik bakanı olarak göreve başlamasından bu yana komplekse ikinci kez giriyordu.

Ben-Gvir daha önce göreve geldikten günler sonra 3 Ocak'ta Mescid-i Aksa'ya girmiş ve bu eylemiyle beş yıl sonra camiye giren ilk görevli İsrail bakanı olmuştu.

Filistinliler hakkında aşırı sağ görüşlere sahip ve onların yerlerinden edilmesi çağrısında bulundu. İşgal altındaki Doğu Kudüs'teki alev noktası El-Aksa Camii kompleksine saldıran İsrailli yerleşimcilere defalarca katıldı.

Müslümanlar için Mescid-i Aksa dünyanın üçüncü en kutsal bölgesini temsil ediyor. Yahudiler, eski zamanlarda iki Yahudi tapınağının bulunduğu yeri söyleyerek bölgeyi Tapınak Dağı olarak adlandırıyorlar.

İsrail, 1967 Arap-İsrail Savaşı sırasında Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Doğu Kudüs'ü işgal etti. 1980'de uluslararası toplum tarafından asla kabul edilmeyen bir hareketle tüm şehri ilhak etti.

Geçen Kasım ayında İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, sızan bir ses kaydında, Ben-Gvir'in aşırı sağcı görüşleri hakkında "tüm dünyanın endişeli" olduğu uyarısında bulunmuştu.

Kaynak:TEVHİDHABER