Siyonist Zulüm Sürüyor

Siyonist Zulüm Sürüyor

Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde yaşanan arbedelerde 40'tan fazla Filistinli yaralandı

Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Filistinliler ile İsrail askerleri arasında bugün çıkan arbedelerde 40'tan fazla Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin'deki Kızılay Derneği, yaptığı yazılı açıklamada, Ramallah ile Beytüllahim başta olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde İsrail askerleriyle yaşanan arbedelerde yaralanan çok sayıda Filistinlinin tedavi için hastanelere nakledildiğini ifade etti.

Açıklamada 15 kişinin ateşli silahla, 25'inin plastik kurşunla yaralandığı, 58'inin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği, 2 kişinin ise darp edildiği belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Üsame en-Neccar ise Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde yaşanan çatışmaların şiddetinin zaman zaman arttığına işaret ederek, yaralıların çevre hastanelere taşınmasına devam edildiğini söyledi.

Görgü tanıkları Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde devam eden çatışmaların Ramallah'taki Beyt El Yahudi yerleşim biriminde şiddetlendiğini, ayrıca Beytüllahim kentinin girişinde ise İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında patlak veren arbedenin devam ettiğini belirtiyor.

İsrail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle Eylül ayından bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. İsrail polisi, pazar akşamından beri Mescid-i Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

AA