Siyonist Yetkili: Bize Saldırmak İçin Havaalanı İnşa Ediyorlar

Siyonist Yetkili: Bize Saldırmak İçin Havaalanı İnşa Ediyorlar

İsrail, Güney Lübnan havaalanını saldırılar için İran destekli sıçrama tahtası olarak görüyor

Svunma Bakanı Yoav Gallant Pazartesi günü İran'ı, İsrail'e yönelik saldırıları mümkün kılmak için Güney Lübnan'da bir havaalanı kurmakla suçladı .

İsrail, baş düşmanı İran'ın nükleer programı, füze birikimi ve bölgesel direnişe verdiği destekten rahatsız. Bunlardan en güçlüsü olan Lübnan Hizbullah'ı 2006'da İsrail'le savaştı ve sınır ötesindeki gerilim yeniden artıyor .

Reichman Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı uluslararası güvenlik konferansında televizyonda yayınlanan konuşmasında Gallant, İran tarafından İsrail'e karşı savaşmak amacıyla inşa edildiğini iddia ettiği bir uçak pistinin havadan görüntülerini gösterdi.


Bunlar hakkında ayrıntılı bilgi vermedi ancak alanın orta büyüklükteki uçakları barındırabileceğini söyledi. Verdiği yer, Lübnan'ın Birket Jabbour köyü ve İsrail sınır kasabası Metulla'nın yaklaşık 20 km (12,4 mil) kuzeyindeki Jezzine kasabası yakınlarındaydı.

Site hakkında bilgisi olan İsrailli olmayan bir kaynak, bu alanda İran planlarından inşa edilmiş, bazıları silahla donatılmış büyük insansız hava araçlarının barındırılabileceğini söyledi. Kaynak, sahadan fırlatılan insansız hava araçlarının hem iç hem de dış operasyonel faaliyetler için kullanılabileceğini söyledi ancak pistin doğası ve yönünün, ikinci seçeneğin daha olası olduğunu öne sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Kaynak, Hizbullah'ın drone teknolojisine yoğun yatırım yaptığını söyledi.

Gallant'ın sözlerine ne Hizbullah ne de İranlı yetkililer herhangi bir yanıt vermedi.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı