Siyonist Vahşet!  Telegram Kanalı Aracılıyla Müslümanlara Yaptıkları İşkenceleri Yayınlıyorlar

Siyonist Vahşet! Telegram Kanalı Aracılıyla Müslümanlara Yaptıkları İşkenceleri Yayınlıyorlar

Haaretz gazetesinin haberine göre işgal ordusu ’72 Virgins’ adlı Telegram kanalıyla yaptıkları zulümleri ve işkenceleri paylaşıyor

"Ordunun böyle bir hesabı olması korkunç"

İsrail Ordusu kanalı işlettiğini reddediyor ancak üst düzey bir askeri yetkili Haaretz'e yaptığı açıklamada kanalın işletilmesinden ordunun sorumlu olduğunu doğruladı. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, "IDF'nin İsrail vatandaşları üzerinde etki kampanyası yürütmesi için hiçbir neden yok. Oradaki mesajlar sorunlu. Bizimki gibi bir ordunun farkındalık kampanyasına benzemiyor, askerlerin böylesine sorunlu bir sayfayı yönetmesi korkunç" dedi.

Kanal, savaşın başlamasından iki gün sonra 9 Ekim'de The Avengers adıyla kuruldu. Ertesi gün adı İbranice "Gaza" telaffuzunu ve cehennem anlamına gelen bir kelimeyi yansıtan Azazel olarak değiştirildi ve ardından 72 Bakire - Sansürsüz oldu.

11 Ekim tarihli bir paylaşımda şöyle deniyordu: "Elimizdeki videoya inanamayacaksınız! Kemiklerinin çıtırtısını duyabilirsiniz. Hemen yükleyeceğiz, hazır olun." Filistinli esirlerin ve teröristlerin cesetlerinin görüntüleri "Hamamböceklerini yok etmek... Hamas farelerini yok etmek. ... Bu güzelliği paylaşın." diyerek yayınlandı. Bir İsrail askerinin makineli tüfek mermilerini domuz yağına batırdığı iddia edilen bir videoya şu metin eşlik etti: "Ne adam!!!!! Mermileri domuz yağıyla yağlıyor. Bakirelerinizi alamayacaksınız. Bir ölü terörist daha!! Sesli izlemelisiniz, gülmekten öleceksiniz"

Kanalın arkasındaki isim ‘Abu Ali Express’

Bu, İsrail ordusunun yerel halkı hedef alan bir psikolojik savaş operasyonunun ilk kez ifşa edilişi değil. Haaretz bu yıl, 2021'de Gazze Şeridi'nde yaşanan savaş sırasında ordunun saldırıları ve bunların Filistinlilere maliyeti konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla İsrail vatandaşlarına yönelik aldatıcı bir kampanya yürüttüğünü ortaya çıkarmıştı. Ordu, bunun ortaya çıkmasının ardından hata yaptıklarını kabul etmek zorunda kalmıştı.

İki yılı aşkın bir süre önce Haaretz, IDF'nin Abu Ali Express adlı bir Telegram kanalının operatörünü 'sosyal medyada kamuoyu oluşturma savaşı' konusunda danışman olarak işe aldığını bildirmişti. Kanal, 100.000 takipçisine, İsrail ordusuyla işbirliği konusunda doğru dürüst bir açıklama yapmadan, logosuyla birlikte özel haberler, videolar ve resimler yayınladı. Ordu sözcüsü birden fazla kez gazetecileri çatışmalarla ilgili haberler için Abu Ali Express'e yönlendirirken, onlara bu bilgilerin "ordudan gelmediğini" söyledi.

Abu Ali Express, anonimlik gizliliği altında ordu politikasını ve dönemin Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ı eleştiren gazetecileri itibarsızlaştırdı. İsrail ordusu 2022 yılında danışmanın sözleşmesini feshettiğini duyurdu. Ancak bu hafta 72 Virgins, Abu Ali Express'in bir gönderisini paylaştı ve bu gönderiye önemli bir övgüde bulundu.