Siyonist Rejim: "Kürtlerin Bağımsızlığını Destekliyoruz"

Siyonist Rejim: "Kürtlerin Bağımsızlığını Destekliyoruz"

Siyonist rejim Amerikan büyülelçisi Ron Dermer, Erbil merkezli yayın yapan Kurdistan24 televizyonunda katıldığı bir programda İsrail olarak Kürtlerin bağımsızlık mücadelesini desteklediklerini belirtti.

İbranice yayın yapan "nrg" sitesinin haberine göre Siyonist rejimin ABD büyükelçisi katıldığı televizyon programında "Orta Doğu'da İsrail'in yanı sıra özgürlük sevdalısı olan ve özgürlük için savaşan bir başka taraf daha var ki o da Kürt halkıdır. Kürtlerin güçlü mücadele ruhunu takdir ediyor ve verdikleri bağımsızlık mücadelesinde yanlarında duruyoruz. Biz, Yahudiler ve Kürtler arasında, hatta İsrail ile Kürdistan arasındaki ilişkilerde çok güçlü bağlar olduğunu hissediyoruz ve bu dostluğun daha da kuvvetlenerek on yıllar boyu sürmesini istiyoruz" denildi. 
 "Nrg"de yer alan yorumlarda İsrail Amerika büyükelçisinin yaptığı bu açıklamanın Türkiye ile İsrail arasında devam eden normalleşme görüşmelerine olumsuz etki yapabileceğinin beklendiği ifade ediliyor.
 Öte yandan Siyonist rejim başbakanı Benyamin Netenyahu da geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada "Kürtlerin bağımsız bir devlete sahip olma haklarının" bulunduğunu ifade etmiş ve Orta Doğu'da bir "Kürdistan'ın kurulması" çağrısında bulunmuştu. 
 Ayrıca, Siyonist rejim ordusu tarafından Filistinli çocukların öldürülmesine "annelerini de öldürelim" diyerek destek veren İsrail Adalet bakanı Ayelet Shaked de Kürt-Yahudi ilişkilerinin daha da geliştirilmesi gerektiğini belirtmiş ve Kürtlerin bağımsız bir devlete sahip olma hakları olduğunu dile getirmişti.
 Kaynak : İslami Analiz