Siyonist Rejim Hamas'tan Çekiniyor

Siyonist Rejim Hamas'tan Çekiniyor

Siyonist rejim İsrail medyası, Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi’nin Hamas’ın seçimleri kazanmasından endişe duyduğunu yazdı.

Siyonist rejim İsrail medyası, Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi’nin Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın liderliğindeki Fetih’in bölünmeler sebebiyle zayıflamasından ve bunun sonucunda da Hamas’ın seçimleri kazanmasından endişe duyduğunu yazdı. 
 
İşgalci Siyonist rejim İsrail’e ait Walla sitesinde yayınlanan habere göre, Aşkenazi’nin konuyu ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştüğü, iki bakan arasındaki telefon görüşmesinde Filistin’de yapılacak parlamento ve başkanlık seçimlerini Filistin İslami Direniş Hareketi/Hamas’ın kazanmasından duyulan endişenin gündeme getirildiği belirtildi.
 
Haberde, Amerika’nın ve İsrail’in Filistin’de yapılacak seçimleri engellemiş görünmemek için konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındıkları, Aşkenazi’nin seçimlere engel olmayacaklarını söylediği ve Blinken’in de ülkesinin Filistin’de seçimlerin yapılmasına karşı olmadığını ifade ettiği bildirildi.
 
Haberde ayrıca, İsrailli yetkililerin “Filistinliler seçimleri kendileri ertelerlerse Amerika ve İsrail bundan memnuniyet duyacak” dedikleri aktarıldı.
 
İşgalci rejim Siyonist İsrail’e ait site, Amerikalı ve İsrailli üst düzey yetkililerin Filistin’de yapılacak seçimlerle ilgili ilk kez görüştüklerini, İsrail’in Biden yönetiminin Filistin seçimlerine gereken ilgiyi göstermeyeceğinden korktuğunu öne sürdü.
 
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Demokratik seçimler yapmak Filistinlilerin kendi karar verecekleri bir konu” derken, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili de seçimlere katılacak adayların şiddeti reddetmesi, İsrail’i tanıması ve önceki anlaşmalara saygı duyması gerektiğini iddia etti. (Filistin Enformasyon Merkezi)