Siyonist  Medya: Hizbullah Saldırırsa Ordumuz Çökecek

Siyonist Medya: Hizbullah Saldırırsa Ordumuz Çökecek

Siyonist Medya : Hizbullah bir saldırı başlatırsa sınır birlikelri çökecek

Siyonisat İsrail medyası, İsrail işgal liderliğinin , dün Cumartesi günü Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hassan Nasrallah'ın tehditlerine karşı kuzey sınırındaki güçlerini takviye etmeyi düşündüğünü bildirdi .

Ve İsrail medyası işgal Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bugün Pazar günü üst düzey "askeri" yetkililer ve Güvenlik Bakanı Yoav Gallant ile Seyyid Nasrallah'ın tehditlerini görüşeceğini bildirdi.

Haberde İsrail "ordusunun" "kuzeyde tehlikenin giderek tırmandığını" siyasi düzeye göstermesinin beklendiği de belirtilirken, "Nasrallah, İsrail iç arenasında yaşananları tarihi bir zayıflık olarak yorumluyor."

Seyyid Nasrallah, Muharrem'in onuncu yılını anma etkinliklerinin sonunda yaptığı konuşmada Netanyahu ve beraberindeki taraf liderlerini tehdit ederek, "Her türlü aptallığa dikkat edin" çünkü Lübnan'daki direniş "kayıtsız olmayacak" dedi.

Nasrallah İsrail düşmanının son haftalarda Ghajar kasabasının bir bölümünü yeniden işgal ettiğini ve "direnişin sınırdaki provokasyonlarından küstahça bahsettiğini" hatırlattı.

Resmi İsrail belgesi: Sınır karakolları Hizbullah'ın olası bir saldırısına hazır değil

Eşzamanlı olarak, yakın zamanda işgal "ordusu"ndaki bir yedek savaşçı tarafından yazılan bir belge, Lübnan sınırındaki işgal "ordusuna" ait alanlardaki başarısızlıkların, dengesizliklerin ve temel eksikliklerin uzun bir listesini ortaya çıkardı.

Belgesinde, "Hizbullah'ın bir saldırı başlatması halinde bu birliklerin çökeceğini" vurguladı.

"Stratejik Asker" başlıklı belge, sınırda harekat hizmeti yürüten bir askerlerin deneyimini anlatıyor.

Belgede Hizbullah'ın "Radvan Asekeri Gücü" biriminin bir saldırı durumunda bir yerleşimi veya alanı işgal etmesi ve üzerine Hizbullah bayrağını çekmesi bekleniyor ve "İsrail'in sınırlardaki mevzileri mevcut durumlarıyla hazır değil" vurgusu yapılıyor.

Belgede, bu sınır karakolarının "tehditle orantılı bir düzeyde savaşa hazırlıksız olduğu, aynı zamanda daha az tehlikeli olan diğer hatlardaki siteler düzeyinde savaşmaya hazır olmadığı" belirtildi.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı