Siyonist Medya : Gazze Her An Patlayabilecek Barut Fıçısı Gibi

Siyonist Medya : Gazze Her An Patlayabilecek Barut Fıçısı Gibi

İbranice yayın yapan bir internet sitesi, Gazze Şeridi'nin İsrail yetkililerinin önünde her an patlayabilecek bir barut fıçısına dönüşebileceğini tahmin etti.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsna'nın haberine göre, İbranice yayın yapan "Wallah" internet sitesi, Gazze Şeridi'nin her an patlayacak bir barut variline dönüşebileceğini ve Gazze Şeridi'nde Filistinliler ile İsrail ordusu arasında tansiyonun yeniden tırmanmasının muhtemel olduğunu duyurdu.

Bu İbranice site ayrıca, İsrail ordusunun gelecekte Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişiyle başa çıkmak için yoğun kara, deniz ve hava askeri tatbikatları yürüttüğünü ve özellikle bu ordunun Filistin topraklarından İsrail sınırlarına ulaşmayı beklediğini vurguladı. Gazze Şeridi denizden veya karadan saldırıya uğrayacak.

Walla sitesi ayrıca, birkaç yıl önce olduğu gibi Filistinlilerin Gazze Şeridi'ne sızması veya gruplarının işgal altındaki topraklardaki Zikim sahiline girme olasılığına ilişkin İsrail askeri uyarılarına işaret ederek, bazı Filistinli komandoların bunu başardığını duyurdu.

İbranice bu siteye göre İsrail askeri yetkilileri, Filistin direniş askerlerinin Gazze Şeridi'nden işgal altındaki topraklara girebileceğine inanıyor, bu nedenle İsrail ordusundan bir grup sızmanın nasıl önleneceği konusunda tatbikatlar yapıyor.

Filistin İslami Cihat hareketinin askeri kanadı Saraya El Kudüs Taburları, Cumartesi günü İsrail'in Şabak servisini aldatmak için bir istihbarat operasyonu düzenlediğini duyurdu.

Bu konuda yayınlanan haberlere göre İsrail istihbaratını aldatmayı başaran Saraya el-Kuds, bir üyesi aracılığıyla kendilerine sızmak isteyen bir İsrailli subayla Kudüs'teki bir restoranda buluşarak gizlice fotoğrafını çekti.

Saraya el-Kudüs taburları bu operasyonun kazanımlarını, bu operasyonun başarısının komutanlarından birinin suikast planını boşa çıkardığını ve Şabak'ın Filistinliler arasına sızmasının yol ve yöntemlerini ortaya koyduğunu duyurdu.

Gazze Şeridi sınırına yakın bölgede ve Gazze Şeridi'ndeki yerleşim yerlerinde görece sakinliğe rağmen işgalci rejimin ordusu ve güvenlik birimleri, bu durumun her an bozulabileceği ve geniş çaplı bir çatışmaya dönüşebileceği uyarısında bulunuyor. Direniş güçlerinin bu yerleşim birimlerine sızmasını içeren operasyon, bu nedenle İsrail ordusu, Hamas özel biriminin güçlerini takip etmek ve tutuklamak için tatbikatlarını genişletti.