Siyonist İsrail'in  Suudi Arabistan Ve  Demir Yolu Planı

Siyonist İsrail'in Suudi Arabistan Ve Demir Yolu Planı

İsrail 27 milyar dolarlık demiryolu genişletmesi inşa edecek, gelecekte Suudi Arabistan'la bağlantı kuracak

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu İsrail'in dış bölgelerini büyükşehir Tel Aviv'e bağlayacak ve gelecekte Suudi Arabistan'a karadan bağlantılar sağlayabilecek 100 milyar şekel (27 milyar $) değerinde bir demiryolu genişletme inşa edecek .

Duyuru, üst düzey ABD'li yetkililerin geçtiğimiz hafta Müslüman güç merkezi ile İsrail arasında olası bir resmi ilişki kurma olasılığını ilerletmek için Suudi Arabistan'a yaptıkları ziyaretin ardından geldi.

İsrail'in haftalık kabine toplantısını başlatan Netanyahu, yedi aydır ülkeyi sarsan, ekonomisini çökerten ve Batılı müttefiklerin demokratik sağlığına olan güvenini sarsan anayasal krizden kaçınıyor gibi göründü.

Bunun yerine, ülkenin iş ve hükümet merkezlerine trenle seyahat süresini iki saat veya daha azına indirmek için tasarlanmış olarak tanımladığı "Tek İsrail Projesi" de dahil olmak üzere altyapı girişimlerini destekledi.

Televizyonda yaptığı açıklamada, "Gelecekte Eilat'tan Akdeniz'imize demiryolu ile yük taşıyabileceğimizi ve ayrıca İsrail'i trenle Suudi Arabistan ve Arap yarımadasına bağlayabileceğimizi de eklemek isterim" dedi. .

Kaynak:TEVHİDHABER