Siyonist İsrail'den Yeni Karar

Siyonist İsrail'den Yeni Karar

İsrail, Batı Şeria'da 3 yasadışı karakola onay verecek

İsrail hükümeti önümüzdeki hafta 5.800 kadar yeni yasadışı yerleşim birimini onaylayacak ve işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki yasadışı Eli yerleşimi yakınlarındaki üç yasadışı karakolu yasallaştıracak.

Üç yasadışı ileri karakoldan ikisi, Çarşamba günü, dört yerleşimcinin öldürüldüğü yasadışı Eli yerleşiminde "hemen geliştirilecek" 1.000 yeni yerleşimci konut biriminin inşasını duyurduğunda, Çarşamba günü onay aldı.

İşgal ordusu tarafından kontrol edilen Sivil İdare Yüksek Planlama Kurulu, Pazartesi günü işgal altındaki Batı Şeria'da başlangıçta tarım amaçlı tahsis edilen ancak şimdi tarım amaçlı tahsis edilen üç yasadışı karakol da dahil olmak üzere 5.800 yasadışı yerleşim biriminin gelişimini tartışacak. İsrailli yerleşimcileri barındırmak için kullanılabilir.

Yerleşim geliştirme projeleri, Nof Harim ve Hayovel'in yasadışı ileri karakollarında 407 konut birimi ve Eli yerleşimi yakınında bulunan yakınlardaki Palgei Mayim karakolunda 347 konut inşa etmeye yönelik iki plan grubunu içeriyor.

Ancak, yerleşim planları henüz nihai onayı almış değil.

Hareketi memnuniyetle karşılayan İsrail Bölge Konseyi başkanı Mateh Binyamin Gantz, Times of Israel'e şunları söyledi: "Bir Filistinli İsraillileri her öldürdüğünde 100 konut inşa edersek, o zaman terör hızla durur çünkü terörün amacı bizi kovalamaktır. ”

İsrail işgal ordusunun yasadışı yerleşimcilere yönelik tehdidi azaltmak için Filistin şehirlerine baskın düzenlemesi ve Filistinli erkekleri öldürmesi veya tutuklaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Tahminler, işgal altındaki Batı Şeria'daki 164 yasadışı yerleşim yerinde ve 116 yasadışı ileri karakolda yaklaşık 700.000 yerleşimcinin yaşadığını gösteriyor. Birleşmiş Milletler, İsrail'in tüm yerleşim faaliyetlerini yasadışı olarak görüyor.

Kaynak:tevhidhaber