Siyonist İsrail'den Ukrayna Kararı

Siyonist İsrail'den Ukrayna Kararı

İsrail, Ukrayna'ya füze uyarı sistemi sağlıyor

Siyonist ve Ukraynalı kaynaklar, Siyonist rejimin Ukrayna'yı füze uyarı sistemi ile donatma kararını ortaya çıkardı.

branice web sitesi "Walla", Siyonist ve Ukraynalı yetkililere atıfta bulunarak, İsrail İç Cephe Komutanlığının gelişmekte olan füze uyarı sistemini önümüzdeki ay Kiev'de test etmeyi planladığını bildirdi.

Bu kaynaklara göre bu testin amacı bu sistemi yaz aylarında işler hale getirmek.

Bu medya şunları yazdı: Sivil uyarı sisteminin geliştirilmesi; Rusya'nın füze saldırılarına karşı Ukraynalılara "savunma" yardımı sağlamak İsrail'in bugüne kadar attığı en önemli adımdır.

Walla ayrıca, bu uyarı sisteminin İsrail'in vatandaşlara uyarı gönderen siren sistemlerine benzer şekilde çalışacağını bildirdi.

Adı geçen Siyonist ve Ukraynalı yetkililer bu haberin detaylarını şöyle anlattılar: Son aylarda İsrail iç cephesi subayları, Polonya'da Ukrayna ordusu subayları ve Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle birkaç kez görüştü. Bu toplantılarda Ukraynalılara uyarı sistemi önerildi ve iki taraf bu sistemlerin Ukrayna'ya uygun hale getirilmesi için programında yapılması gereken değişiklikleri tartıştı.

İsrailli ve Ukraynalı yetkililer, bu sistemin testlerinin Mayıs ayında Kiev'de başlayacağını ve testlerin başarılı olması durumunda her biri bir milyondan fazla kişinin yaşadığı Ukrayna'nın birkaç şehrinde bu sistemin devreye alınacağını belirtti.

Bu rapora göre, geçen yılın Ekim ayında ilk kez Siyonist rejimin eski savaş bakanı Benny Gantz, rejimin Ukrayna'yı bu sistemle donatmak istediğini açıklamış ve ardından dışişleri bakanı Eli Cohen İsrail rejimi bakanı, Şubat ayında Kiev'e yaptığı ziyarette söz verdi, bu sistem altı ay içinde devreye girecek.

Kaynak: TEVHİDHABER