Siyonist İsrail'den Hizbullah Açıklaması

Siyonist İsrail'den Hizbullah Açıklaması

Siyonist general Afifi, İsrail ordusunun Hizbullah füzelerini engelleyemediğini ve savunma sistemlerinin bu füzelerle etkileşimde zayıf olduğunu açıkladı.

Siyonist rejimin ordusunun komutanlarından Amir Afifi, Hizbullah'ın hassas füzelerinin İsrail için büyük bir stratejik tehdit olarak görüldüğünü itiraf etti.

Siyonist rejimin Kanal 13 TV'sine konuşan Afifi şunları ekledi: İsrail'in savunma sistemlerinin bu füzeleri yakalayıp vuramaması, onları İsrail için stratejik bir tehdide dönüştürdü.

Hizbullah’ın elindeki teknolojiye dikkat çeken Afifi, Füze, yörüngesi hesaplanabilen, sistemlerimizin rahatlıkla vurabildiği bir havan mermisi değil, füzenin bambaşka bir işlevi olduğunu söyledi.

Siyonist rejim üst düzey askeri yetkilisi, İsrail'in Suriye'deki eylemlerini kabul ederken, bu eylemlerin Hizbullah'ın hassas füzeler elde etmesini engellemek amacıyla yapıldığını ve uzun süredir devam ettiğini belirtti.

Hizbullah’a karşı ciddi bir zafiyetin söz konusu olduğunu da itiraf eden Afifi, hiçbir operasyon hedefine yüzde 100 ulaşamıyor, dolayısıyla Hizbullah'ın askeri yeteneklerini hâlâ güçlendirdiğini ve İsrail'in bu konuda hiçbir şey yapamayacağını söylemek gerekiyor, dedi. (Ajanslar)

Kaynak:Haber Kaynağı