Siyonist İsrail'de Kaos ! Netanyahu 'ya Karşı  Gösteriler Sürüyor

Siyonist İsrail'de Kaos ! Netanyahu 'ya Karşı Gösteriler Sürüyor

On binlerce yerleşimci, Benjamin Netanyahu hükümetinin yargı değişikliklerini geçirme konusundaki ısrarını protesto etmek amacıyla art arda 36. hafta gösteri yapıyor ve Netanyahu hükümetinin "tehlikeli ve gayri meşru" olduğunu vurguladı.

Cumartesi akşamı, Binyamin Netanyahu liderliğindeki işgal hükümetine ve onun yargı değişikliği planına karşı protesto gösterileri üst üste 36. hafta için yenilendi ve Yüksek Mahkeme'de "Makuliyeti Kaldıran Yasa"ya karşı dilekçelerin görüşülmesi için oturumların başlamasına günler kala siyonisler meydanlara indi

Gösteriler Tel Aviv, Hayfa, Kudüs, Rehovot, Kfar Saba, Herzliya ve diğer işgal yerleşimlerinde gerçekleşti.

Tel Aviv'in merkezindeki Kaplan Caddesi'ndeki merkezi gösteriye on binlerce yerleşimci katıldı ve Filistin'in Hayfa kentinde de büyük bir gösteri düzenlendi.

İsrail işgal polisi, büyük protesto hareketine tanık olan diğer caddelerin yanı sıra, merkezi gösteriyle aynı zamana denk gelen Tel Aviv'deki bazı ana caddeleri de kapattı.

Önümüzdeki Salı günü İsrail Yüksek Mahkemesi'nin, hükümetin İsrail'e sunduğu çok sayıda dilekçenin ardından, mahkemedeki 15 yargıcın tamamının yer aldığı bir yargı heyeti aracılığıyla "Makullük Argümanını Kaldıran Kanun"a karşı yapılan dilekçeleri değerlendirmek üzere ilk oturumunu gerçekleştirmesi dikkat çekicidir. oturumun ertelenmesi reddedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı