Siyonist İsrail Yine Saldırdı

Siyonist İsrail Yine Saldırdı

Siyonist İsrail Suriye'ye saldırı düzenledi .

Çşamba sabahı Siyonist rejim, işgal altındaki Golan'dan çok sayıda roketle Şam'ın güneybatısındaki bazı merkezlere saldırdı.

Suriye Haber Ajansı'nın (SANA) haberine göre, Çarşamba sabahı Şam'ın Siyonist rejim tarafından bombalanması sonucu bir Suriye askeri yaralandı ve maddi hasara da yol açtı.

SANA, kimliği açıklanmayan bir askeri kaynağın aktardığına göre, "Bu sabah (Çarşamba) 01:05 sularında, İsrail düşmanı işgal altındaki Suriye Golan tarafından bir hava saldırısı düzenledi ve Şam'ın güneybatısındaki bazı bölgeleri hedef aldı. "Suriyeli bir asker yaralandı ve olay yerinde maddi hasar meydana geldi."

Daha önce Suriye haber ajansı "SANA", Şam'ın doğası araştırılan banliyölerinden patlama sesi duyulduğunu bildirdi.

"Radio FM Sham"a göre, ilk bilgiler Şam'ın batısındaki Al-Kuswah'a bağlı Al-Qilibiyeh köyü çevresindeki alanın hedef alındığını gösterdi.

SANA, "Suriye hava savunmasının Şam semalarında düşman hedeflere saldırdığını" duyurdu.

Üst düzey bir güvenlik kaynağı, Suriye hava savunmasının başkent Şam yakınlarındaki bir dizi mevziyi hedef alan İsrail saldırganlığına karşı koyabildiğini duyurdu.

Kaynak, saldırının işgal altındaki topraklardan çok sayıda roket atan İsrailli düşman savaşçıları tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bu kaynak şunları kaydetti: İsrailli savaşçılar iki dalga havadan yere füze ateşledi; Ancak hava savunma önleyicileri, düşman füzelerinin çoğunu saptırabildi ve amaçlanan hedeflerine ulaşmadan vuruldu.

Bu güvenlik kaynağı, "Teknik ekipler, resmi duyuru için bu ihlalin neden olduğu hasarı değerlendirmeye başladı" dedi.

Sputnik'in Şam'daki muhabiri ayrıca şunları vurguladı: Bu sabah, başkent Şam'ın yaklaşık 20 kilometre güneyinde yer alan "El-Kusuh" bölgesinde, Siyonist rejimin son dönemdeki saldırısı sırasında düşen roket nedeniyle yangın çıktı.

Bu muhabir şunları söyledi: Hemen itfaiye, belediye ve ambulans ekipleri olay yerine gelerek yangını kontrol altına almak ve yayılmasını önlemek için çalışma başlattı.

İsrail her zaman Suriye'nin farklı bölgelerine saldırılar düzenliyor ve bu saldırılara devam edeceğini söylüyor.

Bu arada Suriye daha önce Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletler'den İsrail'in saldırganlığını kınamasını ve tekrarını önlemek için kararlı önlemler almasını istemişti.

Kaynak:TEVHİDHABER