Siyonist İsrail Suikast Düzenledi ! ŞehidlerVar

Siyonist İsrail Suikast Düzenledi ! ŞehidlerVar

Cenin yakınlarında bir arabayı hedef alan bir insansız hava aracı tarafından düzenlenen suikastta 3 şehit Filistin direniş grupları yanıt sözü verdi.

Çarşamba günü, İsrail'e ait bir insansız hava aracının Cenin yakınlarında bir araca düzenlediği baskında 3 şehidin hayatını kaybettiğini bildirdi .

İşgal ordusu, Cenin'in kuzeyindeki Al-Jalama kontrol noktası yakınında suikasta kurban giden 3 şehidin naaşlarına el koydu.

Muhabirimiz daha önce görgü tanıklarına dayanarak, Cenin'in kuzeydoğusundaki Mukıbla köyü yakınlarında işgal güçlerinin sivil bir araç içindeki direnişçileri füzeyle hedef aldığını bildirdi.

İsrail medyası, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Cenin yakınlarındaki El Jalama'da 2005'ten bu yana ilk kez havadan suikast düzenlediğini bildirdi.

İsrail medyasına göre, yürüyüş Cenin'de genç erkeklerin füzeyle seyahat ettiği sivil bir arabayı hedef aldı.

Hedef alınan grubun son dönemde Batı Şeria'daki yerleşim yerlerine yönelik çok sayıda silahlı saldırı düzenlediğine dikkat çekti.

Yerel kaynaklara göre, işgal güçleri bölgeyi kuşattı ve ambulansların yaralıları nakletmeye çalışmasını engelledi.

Ayrıca Cenin'in kuzeyinde olay mahallinin yakınında silahlı ve şiddetli çatışmalar çıktı.

Direniş grupları: Cenin'deki suikast suçu cezasız kalmayacak

Hamas, Siyonist düşmanın Cenin'de yaşayan üç kişiyi öldürerek Filistin halkına karşı yeni bir suç işlediğini söyledi.

Hareketin sözcüsü Hazem Qassem, Siyonist düşman "ordusunun" Filistin halkına yönelik suikastta uçak kullanmasının tehlikeli bir tırmanış olduğunu söyledi.

"İslami Cihat" hareketinin medya ofisi yetkilisi Daoud Shehab ise bu temiz kanın boşa gitmeyeceğini, savaşçılarımızın şehit olan kardeşlerinin intikamını alacaklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı