Siyonist İsrail Parlementosu Tartışılan Yargı Paketini Onaylayacak

Siyonist İsrail Parlementosu Tartışılan Yargı Paketini Onaylayacak

İsrail parlamentosu yargı reformlarını onaylamayı planlıyor ve protestolar bekleniyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail'de çok sayıda profesyonel grup, planlanan yargı reformlarını protesto etmek için Pazartesi günü greve gitmeyi planlıyor.

Knesset'in tartışmalı reformların bir kısmını ilk okumasında geçirmesinin beklendiği öğle saatlerinde Kudüs'teki Knesset veya parlamento önünde büyük bir gösteri planlanıyor.

On binlerce İsrailli , Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin Yüksek Mahkeme'yi kasıtlı olarak zayıflatma planlarına karşı haftalardır gösteri yapıyor .

Ayrıca, reformların Netanyahu'nun yolsuzluk davasında mahkûmiyetten kurtulmasını sağlayacağından da korkuyorlar.

Reformlar, Parlamentoya Yüksek Mahkeme kararlarını basit çoğunlukla bozma yetkisi vermeyi amaçlıyor. Yargıçların atanmasında politikacılara da daha fazla söz hakkı verilecek.

Netanyahu, Pazar günü haftalık kabine toplantılarının başında yaptığı açıklamalarda, göstericileri şiddete başvurmamaları konusunda uyardı.

Hükümet politikasına karşı çıkanların kanunları çiğneme, sivil itaatsizlik, ekonomiye kasten zarar verme ve hatta silah kullanma çağrılarını şiddetle eleştirmek istiyorum” dedi.

Demokratik seçimlerin kendisine yetki verdiğini ve politikalarını sürdürmek için "İsrail vatandaşlarının açık bir yetkisine" sahip olduğunu da sözlerine ekledi.