Siyonist israil Kendileri İçin Tehdit Olan Ülkeyi Açıkladı

Siyonist israil Kendileri İçin Tehdit Olan Ülkeyi Açıkladı

İsrail işgalinin Askeri İstihbarat Birimi başkanı Aharon Halifa, İran'la "doğrudan çatışmaya" dönüşen çatışmadan bahsediyor.

İsrail işgalinin Askeri İstihbarat Birimi başkanı Aharon Haliva bugün Pazartesi günü "İsrail için asıl tehdit İran'dır" dedi.

Halifa, "Herzliya" konferansında yaptığı konuşmada, "İran ile çatışmanın doğrudan bir çatışmaya dönüştüğünü" sözlerine ekledi ve bu çatışmanın "sadece nükleer alanda değil, birçok alanda olduğunu" kaydetti.

Halifa, "savaşa dönüşebilecek tırmanma olasılığının düşük olmadığına" dikkat çekti.

Normalleşme anlaşmalarının "İsrail'in ulusal güvenliğine ilişkin her kriterde üstün stratejik öneme sahip olduğunu" sözlerine ekleyen Bakan, "İsrail'in bölgedeki konumunu derinlemesine incelemesi gerektiğini" kaydetti.

İsrailli yetkili, "ABD ile ilişkinin, onunla koordinasyon yeteneğinin ve bölgedeki ortak politikaların çok değerli olduğuna" inanıyordu.

İsrailli stratejik işler uzmanı Yoni Ben Menachem, " İran , İsrail'i tecrit etmek ve normalleşme sürecine zarar vermek amacıyla Ortadoğu'da Arap ülkeleriyle farklılıkları gidermeye dayalı yeni bir strateji izliyor " dedi.

Ben Menachem, İran'ın "İsrail'e meydan okumaya, silahlı örgütleri güçlendirmeye ve ona karşı çok cepheli bir yıpratma savaşı yürütmeye devam ettiğini" sözlerine ekledi.

Daha önce İsrail gazetesi "Maariv", İran'ın Orta Doğu'daki kayda değer ilerlemesinden bahsettiği bir haber yayınladı ve İran'ın mevcut büyümesiyle ilgili olarak medyada ve siyasi olarak "İsrail" ifadesinin yer almadığını gördü.

Amerikan "Axios" web sitesine göre, bu, İsrail-Amerikan ilişkilerinin Benjamin Netanyahu'nun işgal başbakanlığına dönmesinin "üç aydan kısa bir süre sonra" bütünleşik bir krizden geçtiği bir zamana denk geliyor .

Buna karşılık, İsrail web sitesi "Israel Hayom" geçen Mart ayında üst düzey bir siyasi yetkilinin " İsrail ile ABD arasında fikir ayrılıkları olduğunu " söylediğini aktardı .

Kaynak:TEVHİDHABER