Siyonist İsrail İle Fas Arasında Yeni İşbiliği

Siyonist İsrail İle Fas Arasında Yeni İşbiliği

İsrailli bir askeri sanayi şirketi Fas'ta iki şube açmayı planlıyor

Resmi bir kaynağa göre, askeri endüstriler alanında çalışan bir İsrailli şirket Fas'ta iki şube açmayı planlıyor.

Rabat'taki İsrail irtibat bürosundan sorumlu Shai Cohen, savunma sistemleri konusunda uzmanlaşmış İsrail şirketi Elbit Systems'in Fas'ta savunma sistemleri üretmeye yönelik iki şube açmayı planladığını söyledi.

Cohen, "iki şubeden birinin Kazablanka şehrinde açılacağını" sözlerine ekledi, iki şubenin açılış tarihi ve uzmanlıkları hakkında başka ayrıntı vermedi.

Duyuru, Fas-İsrail ilişkilerinin başta savunma ve güvenlik alanı olmak üzere çeşitli alanlarda hızlı gelişmelere tanık olduğu bir dönemde geldi.

Geçen Çarşamba İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, Dışişleri Bakanı Nasır Burita ile görüşmek üzere başkent Rabat'a geldi.

Dün, Perşembe günü Fas Parlamento Başkanı Rachid Talbi Alami, İsrail Knesset Başkanı Amir Ohana'yı kabul etti.

2022'de Fas ve İsrail, İsrail'in Fas Krallığı'nda "kamikaze" veya intihar bombacıları olarak bilinen askeri dronların üretiminde uzmanlaşmış iki fabrika kurması için bir anlaşma imzaladı.

İsrail ordusu geçtiğimiz Pazartesi günü ise Fas'ta düzenlenen ve 16 Haziran'a kadar devam edecek olan "Afrika Aslanı" askeri tatbikatlarına ilk kez kendisine ait bir gücün katıldığını duyurmuştu.

10 Aralık 2020'de İsrail ve Fas, Rabat'ın ikinci Filistin intifadasının patlak vermesi nedeniyle ilişkileri dondurmasının ardından 2000 yılında askıya alınan diplomatik ilişkilerin yeniden başladığını duyurdu.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı