Siyonist İsrail Cenin'de  4 Filistinliyi Şehit  Etti

Siyonist İsrail Cenin'de 4 Filistinliyi Şehit Etti

Cenin'de 1'i çocuk 4 Filistinli işgal güçleri tarafından şehit edildi

Perşembe günü öğleden sonra Cenin kentine sızan Siyonist özel kuvvetler tarafından dört Filistinli direniş savaşçısı vurularak şehid etti ve suikastın ardından düşman güçleriyle çıkan çatışmada yaklaşık 20 sivil kurşunlarla yaralandı.

(Palestine Online) internet sitesine göre, Sağlık Bakanlığı daha önce üç gencin düşman kurşunlarıyla öldürüldüğünü ve çok sayıda vatandaşın yaralandığını duyururken, dördüncü kişinin de hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlık daha sonra şehitlerin Youssef Saleh Shuraim (29), Nidal Amin Khazim (28), Omar Muhammad Awadin (16) ve Luay Al-Zughair (37) olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, düşman kurşunlarıyla yaralanan 20 kişinin Cenin hastanelerine ulaştığını belirterek, bunlardan dördünün yaralarının ağır olduğunu bildirdi.

Cenin'deki kaynaklar, suikastın El Kassam Tugayları liderleri Youssef Shreim ve Kudüs Tugayları Nidal Hazem'i hedef aldığını söyledi.

Kaynaklar, kentte direnişçiler ile düşman güçleri arasında şiddetli silahlı çatışmaların yaşandığını ve bunun üzerine bölgeye takviye kuvvetler sevk edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: TEVHİDHABER