Siyonist İşgalciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Siyonist İşgalciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Düzinelerce yerleşimci Mescid-i Aksa'yı bastı

Düzinelerce aşırılık yanlısı yerleşimci Perşembe sabahı, Kudüs'ten Büyük Şafak'a geniş katılım ve bağı güçlendirme çağrıları arasında, Muğrabi Kapısı'ndan mübarek Mescid-i Aksa'ya, Siyonist düşman polisinin sıkı koruması altında baskın düzenledi. kampanya yarın cuma.


İşgal altındaki Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, onlarca yerleşimcinin Mescid-i Aksa'yı bastığını, avlularında provokatif turlar düzenlediğini ve doğu bölgesinde Talmud ayinleri gerçekleştirdiğini bildirdi.

Düşman polisi ise camiye gelenlerin girişine kısıtlamalar getirmeye devam ediyor ve kimlikleri dış kapılarda tutularak kontrol ediliyor.


Kudüslüler, düşmanın Yahudileştirme planlarını ve artan yerleşimci akınlarını ve Talmudik ayinlerin icrasını engellemek için Rabat ve Mescid-i Aksa'ya seyahat çağrılarını yoğunlaştırdı.

Kudüs Birliği, Khadija Khwais'i Mescid-i Aksa ve Ribat'ı yeniden inşa etmeye ve orada çekilmeye, burayı korumaya ve buradaki Siyonist düşmanın planlarına karşı koymaya çağırdı.

Filistin "Safa" haber ajansının haberine göre Khwais, işgalcilerin planlarını aksatmaması ve bölgenin içinde bulunduğu koşullardan faydalanması için Mescid-i Aksa'yı boşaltma fikrinin bile olmaması gerektiğini doğruladı. .

Aşırılık yanlısı gruplar, Ramazan'ın üçüncü haftasına denk gelen ve önümüzdeki 6-12 Nisan tarihleri ​​arasında İbranice "Pısıh" bayramı sırasında Mescid-i Aksa'ya saldıranların sayısının iki katına çıkarılması çağrısında bulunuyor.

Filistinli gözlemciler, artan düşman ve yerleşimci ihlalleri ve Kudüs şehrinde Yahudileştirme planlarını empoze etme girişimleri nedeniyle Mescid-i Aksa'yı tehdit eden artan tehlikeler konusunda uyarıda bulunuyor.

Cuma ve Cumartesi günleri hariç her gün Mescid-i Aksa, işgal polisinin koruması altında cami üzerinde tam kontrol sağlamak ve onu zamansal ve mekansal olarak bölmek amacıyla yerleşimciler tarafından bir dizi ihlal ve saldırıya tanık oluyor.
Kaynak: TEVHİDHABER