Siyonist İşgalciler: Ahlaki Vaazlara İhtiyacımız Yok

Siyonist İşgalciler: Ahlaki Vaazlara İhtiyacımız Yok

Netanyahu Fransa'ya tepki gösterdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'e Gazze Şeridi'nde kadın ve çocukları öldürmeyi durdurma çağrısında bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a saldırdı.

Siyonist gazetesi Yedioth Ahronoth'un haberine göre Netanyahu, Gallant ve Bakan Benny Gantz ile birlikte yaptığı ortak açıklamada şunları söyledi: "O (Macron) ciddi bir hata yaptı, olgusal ve ahlaki bir hata yaptı."

Şöyle ekledi: "Fransız cumhurbaşkanına söylüyorum, bu size de ulaşacaktır." "Bu, başka hiçbir şeye benzemeyen adil bir savaş, ama aynı zamanda başka hiçbir şeye benzemeyen bir ahlaki çizgidir."

Netanyahu şöyle devam etti: "Sivillere veya olaya karışmayanlara verilen zararı azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz, ancak tepkimiz olmadan Hamas'a vatandaşlarımızı öldürme iznini veremeyiz ve bu ahlaki öğütlere ihtiyacımız yok."

Gallant ise şunları söyledi: “Savaşın ortasında bize ahlakı vaaz etme cesareti nereden geliyor? Kendimizi kendi başımıza savunma yeteneğimiz ve görevimiz var ve bunu da yapacağız. Hamas yenilene kadar sessiz kalmayacağız, dinlenmeyeceğiz” dedi.

General Benny Gantz, bugün Cumartesi günü yaptığı açıklamada, dünya çapında İsrail ordusundan daha ahlaklı bir ordunun olmadığını söyledi.


Cumartesi akşamı İsrail Ordu Radyosu Gantz'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarına atıfta bulunarak "İsrail hiç kimsenin ahlaki vaazlarını kabul etmeyecektir" şeklindeki sözlerini aktardı.
Eski İsrail Savunma Bakanı , "İsrail ordusu dünyadaki en ahlaklı ordudur ve Hamas hareketini destekleyenlerden ahlaki tavsiye almayacağız" dedi.
Cuma günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik baskınlarının hiçbir gerekçesi veya meşruiyeti olmadığını ve durdurulması gerektiğini söylemişti

Kaynak:Tevhidhaber