Siyonist İşgalci  Netanyahu'ya Anket Şoku

Siyonist İşgalci Netanyahu'ya Anket Şoku

Anket: İsraillilerin yüzde 86'sı Kassam saldırısını "ülkenin liderliğinin başarısızlığı" olarak görüyor

İsraillilerin küçük bir çoğunluğu, Gazze Şeridi'ndeki mevcut savaşın sona ermesinin ardından Başbakan Binyamin Netanyahu'nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Bu sonuca, İsrail "Diyalog" Merkezi (özel) tarafından yürütülen ve sonuçları İbrani gazetesi "The Jerusalem Post" tarafından Perşembe günü yayınlanan bir anketle ulaşıldı.

Anketin sonuçlarına göre, "Beş İsrailli Yahudiden dördü, Hamas'ın güney İsrail'e sızmasından hükümet ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun sorumlu olduğuna inanıyor."

Örneklem 620 kişiden oluşuyordu; bunların %86'sı Gazze'den gelen ani saldırının "ülkenin liderliğinin başarısızlığı" olduğuna inanıyor ankete katılanların %94'ü ise "hükümetin güvenlik hazırlığı eksikliğinin sorumluluğunu taşıdığına" inanıyor

29 Aralık'ta Netanyahu hükümeti Knesset'in güvenini kazandı ve İbrani medyasında "İsrail tarihindeki en aşırı sağcı hükümet" olarak tanımlandı.

Siyonistlerin Yüzde 56'sı savaşın sonunda Netanyahu'nun istifa etmesi gerektiğini söylerken, yüzde 52'si Savunma Bakanı Yoav Galant'ın istifasını beklediğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı