Siyonist General: Ortadoğu'da 2015'de Kaos Devam Edecek

Siyonist General: Ortadoğu'da 2015'de Kaos Devam Edecek

İsrail Askeri İstihbarat Araştırma Birimi'nin eski Başkanı general İtai Baron “Yisrael Hume” gazetesine verdiği röportajın tamamı yayınlandı...

Pal Today internet sitesinin verdiği haberde, general Baron'un gazeteye verdiği röportajın bir bölümü yayınlandı.

Baron röportajında, 2015 Yılı'nda Ortadoğu'da kaosun devam edeceğini düşündüğünü belirtirken, İsrail ve Hizbullah arasında da Siba Çiftlikleri içerisinde çatışmaların yaşanacağını belirtti.

Hizbullah'ın bir sonraki savşata İsrail'e günde 1000'den fazla roket fırlatacağını ve stratejik noktaları hedefleyeceğini söyleyen İtai Baron, geçmişte Lübnan savaşlarında yaşandığından farklı olarak olası savaşta Hizbullah'ın İsrail'in içine gireceğini ve ilk olarak  Nahariya veya Shlomi veya Ma'alot ve Celile gibi şehirleri kontrol edeceğini söyleyerek uyarılarda bulundu.

Baron röportajının devamında, Filistin sahasına da değinerek "Hamas'ın son Gazze savaşında yıkılan tünelleri yeniden inşa etmeye başladı,ancak Hamas İsrail ile şu an için çatışmayı düşünmüyor. Benjamin Netanyahu ve Lieberman'ın Abbas'ın terörü desteklediği iddilarına ben katılmıyorum. Abbas'ın terörizmi istemediğinden en ufak şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Paris saldırısına da değinen Baron bu tür saldırıların devamının gelmesini beklediğini vurgulayarak IŞİD konusuna da değindi. 

Baron son olarak, IŞİD'in hava saldırılarıyla yok edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Tevhidhaber.com