Siyonist Ben Gvir Göreve Gelir Gelmez  Mescid'i Aksa'ya Saldırmayı Düşünüyor

Siyonist Ben Gvir Göreve Gelir Gelmez Mescid'i Aksa'ya Saldırmayı Düşünüyor

Aşırı sağcı Siyonist Ben Gevir Göreve Gelir Gelmez Mescid'i aksa'yı Hedefine Koydu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İbranice yayın yapan bir medyanın haberine göre, Siyonist rejimin "Ulusal Güvenlik" Bakanı bu hafta Mescid-i Aksa'ya saldırmayı planlıyor.

İsrail kanalı "Kan", , Siyonist rejimin "Milli Güvenlik" Bakanı Itamar Ben Guer'in ofisinin Pazar günü Siyonist rejimin polisiyle temasa geçtiğini ve planını ve duyurduğunu belirtti. Ben Guer'in Salı günü veya Çarşamba günü Mescid-i Aksa'ya saldıda bulunacak

"Kan" ayrıca isimlerini açıklamadığı bazı özel kaynaklardan saldırının ertelenebileceğini de duyurdu.

Bahsi geçen kaynaklar, İsrail polisinin bugün (Pazartesi) konuyu değerlendireceğini bildirdi.

Ben Guerr, Mescid-i Aksa'ya saldırırsa, yeni görevine atandığından bu yana camiye yaptığı ilk saldırı olacak.

Ben Guer partisi (Dini Siyonist Koalisyon ve Yahudi Gücü) 1 Kasım seçimlerinde 14 sandalye kazandı.

Pazar akşamı Hamas hareketinin önünde Ben Guer'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırının tüm sonuçlarından İsrail'i sorumlu tuttuğunu vurguladı.

Hamas sözcüsü Abdul Latif el-Qanoou yaptığı açıklamada, "Suçlu Bin Guer'in Mescid-i Aksa'ya saldırma niyetini açıklaması, yerleşimcilerin faşist kabinesinin zorbalığını ve Al'a yönelik saldırı ve saldırıları artırma niyetini gösteriyor" dedi.

Al-Qanoou ayrıca, "Mescid-i Aksa'daki gerilim bir patlayıcı gibi ve sonuçlarının sorumluluğu işgalci hükümete ait olacak" dedi.

Hamas sözcüsü ayrıca şunu vurguladı: Filistin halkı bu aptallıklara ve kışkırtıcı eylemlere cesurca göğüs gerecek ve işgalci rejimin planlarının onaylanmasına asla izin vermeyecektir dedi.