Siyonist Askerler Yemen Topraklarında

Siyonist Askerler Yemen Topraklarında

Yemen kaynakları, Siyonist rejimin BAE ile işbirliği içinde askeri uzmanlarını Yemen'deki işgal altındaki Sokotra adasına gönderdiğini iddia etti.

Bu konuda bilgi sahibi olan kaynaklar şu iddialarda bulundu: ‘Geçici Siyonist rejim, Birleşik Arap Emirlikleri aracılığıyla askeri uzmanlarını Yemen'deki işgal altındaki Sokotra adasına gönderdi.

Bu kaynaklar Vekâlet el-Sahafat el-Yemeniye haber sitesine şunları söyledi: ‘Birkaç gün önce bir grup BAE istihbarat subayıyla birlikte Siyonist askeri bir heyet de Sokotra Adasına geldi.

Bahsedilen bu kaynakların ifadesine göre, muhtemelen Siyonist Donanması'na bağlı teknik uzmanlardan oluşan bu askeri heyet, birçok cihaz ve teçhizata sahip ve Yemen’in bu adasının farklı bölgelerinde arama ve kazı yapıyor.

BAE, geçen Temmuz ayında aralarında Siyonistlerin de bulunduğu bazı yabancı mühendisleri ve pilotları, bu adanın güney bölgesinde keşif uçakları ve askeri helikopterler için bir iniş pisti inşa etmek üzere Sokotra’ya gönderdi.

BAE, 2020'de Siyonistlerle birlikte Sokotra’da bir deniz askeri üssü inşa etti ve işgalci Suudi-BAE koalisyonuna bağlı yetkilileri bu bölgeden çıkardı.

Sokotra’daki yerel kaynaklar, geçen ay 6 Ağustos'ta, Sokotra’nın güneyindeki Nuced bölgesinde bir askeri havaalanı pistinin geliştirilmesiyle eş zamanlı olarak bu bölgeye BAE’den yeni bir askeri teçhizat sevkiyatı geldiğini açıkladı.

Siyonist rejim Savunma Bakanı Benny Gantz, 20 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada, bu rejimin "Orta Doğu Hava Savunma Koalisyonu" adı verilen bölgesel bir hava savunması oluşturduğunu iddia etti.

Aynı zamanda Batı medyası da bu sistemlerin kurulmasının konuşulduğu alanlardan birinin Yemen'in Sokotra Adası olduğunu açıkladı.

Bu bağlamda, Yemen kaynakları geçen ay Nisan ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Siyonist rejimle birlikte Yemen’in güneyindeki Sokotra takımadalarında bulunan Abd el-Kuri adasında bir havaalanı açtığını duyurdu.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı, bu gelişmelere yanıt olarak, işgalci koalisyon ülkelerinin Yemen'i Siyonist rejime ve onu destekleyen Batılı ülkelere teslim etmeyi düşündükleri resmi anlaşma ve komplolar olduğunu söyledi. (Ajanslar)