Siyonist Askeri Analist: Netanyahu  Korkuyor

Siyonist Askeri Analist: Netanyahu Korkuyor

Siyonist Gazete Haaretz'in analisti Amos Harel cuma günkü bir makalede Netanyahu 'nun Ben Gvir'den korkuttuğunu yazdı

Cuma günü İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevy, Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonunun genişletilmesinin ipucunu verdi.

Halevy şunları söyledi: “Kuzey Gazze Şeridi'ndeki askeri sistemi ortadan kaldırmaya yaklaştık. "Başka alanlarda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

İsrail ordusu Cuma günü internet sitesinde Halevy'nin Gazze'deki bazı İsrail askerleriyle konuştuğunu ve operasyonun genişleyeceğini belirttiğini söyledi.

İsrail'in kara operasyonu şu ana kadar Gazze Şeridi'nin kuzeyiyle sınırlı dedi

Buna ek olarak İsrailli bir analist Cuma günü yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu 'nun Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'den duyduğu "korku" nedeniyle Hamas'la bir mahkum takası anlaşması imzalamayı ertelediğini söyledi.

Haaretz analisti Amos Harel Cuma günkü bir makalede şunları söyledi: "ABD ve Katar'ın şu anda arabuluculuk yapmaya çalıştığı anlaşma, iki aşamada yaklaşık 70 rehinenin serbest bırakılmasını içeriyor."

Harel ayrıca makalede şunları söyledi: "Başbakanın önündeki en büyük engel, aşırı sağ koalisyondaki ortakları, özellikle de savaşta başarısızlıktan uzaklaşmanın ve belki de koalisyondan ayrılmanın bir yolunu arayan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir."

Harel "Temel olarak tartışma anlaşmanın tamamlanması sırasında ilan edilecek ateşkes günlerinin sayısı etrafında dönüyor: Hamas beş gün istiyor ama İsrail üç gün ısrar ediyor" dedi.

Netanyahu, rüşvet, güveni kötüye kullanma ve dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor; bu suçlamalar, kendisi yalanlasa da kendisine yöneltilen suçlamaların kanıtlanması halinde hapse girmesine yol açabilir. Bu yüzden Netanyahu dokunulmazlığının devam etmesi için başbakan olarak kalmaya çalışıyor

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı