Sivilleri Vuran 10 Tank Havaya Uçuruldu

Sivilleri Vuran 10 Tank Havaya Uçuruldu

İzzeddin el Kassam Tugayları siyonist rejime karşı onurlu direnişini sürdürüyor... Tevhidhaber

Siyonist işgal güçleri orta kesimde Gazze şehrinin doğusunda Şucaiyye mahallesini, güneyde de yine doğu cihetten Rafah'ı ve Han Yunus'u hedef alan yoğun saldırılar gerçekleştirirken mücahitler de işgalcilerin saldırılarına kararlılıkla direnmeye devam ediyor. Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları tarafından bugün (20 Temmuz Pazar) sabah yapılan açıklamada sabah saatlerinden itibaren gerçekleştirilen başarılı eylemlerde on tankın ve Filistinlilerin evlerine yönelik ateş etmede kullanılan topların yerleştirildiği bazı barikatların imha edildiği ifade edildi.

 

Kassam Tugayları'nın farklı zamanlarda yaptığı açıklamalarına göre Han Yunus'un doğusunda büyük tip bombaların ve RPG roketlerinin kullanılması suretiyle altı adet Merkava model tank imha edildi. Gazze şehrinin doğusunda ise Şucaiyye mahallesini hedef alarak saldırılar düzenleyen tanklardan dört tanesi yine büyük tip bombalar ve tandom tipi roketlerle imha edildi. Gerçekleştirilen eylemlerde ayrıca askerleri taşıyan bazı araçlar ve saldırılarda kullanılan barikatlar da vuruldu.

 

Direnişçilerin kararlı müdafaaları gece boyunca ve sabah saatlerinde yoğun bir şekilde saldırılarını sürdüren siyonist kara güçlerinin Gazze tarafına herhangi bir ilerleme yapmalarına engel oldu.

 

Mücahitlerin dün sabahtan itibaren Gazze sınırına yaklaşan askerlere karşı yer altına kazılmış tünellerin kullanılması suretiyle baskın düzenlenmesi yoluyla gerçekleştirilen beş ayrı eylemde en az otuz işgalci askerin öldürüldüğü açıklanmıştı.

Fiem