Ahmet Taşgetiren

Ahmet Taşgetiren

“Sivilleri öldürmekte ısrar edenleri öldürmek”

Siyonizmin “Diz çöktürme” geleneği bilinir. Düşman olarak bellediklerini bir yere yazar ve zayıf anını bulduğunda ensesine biner. Bunu dünya siyasetini takip edenler bilir, dolayısıyla ya karşı durmak gerekiyorsa bedelini göze alır, ya da tırsar, dalaşmamaya çalışır, tıkandığında da diz çöker.

Gazze olayında ABD Başkanı Biden başta olmak üzere Batılı liderlerin Netanyahu’nun yanında fotoğraf vermek için hizaya girmesi, Siyonizmin bu tavrını bilmeleriyle alakalıdır. Evet belli ki Amerika’da derin bir Siyonist nüfuz vardır, Avrupa ülkelerinde de öyledir. Almanya’nınki ise, Willy Brandt’tan beri “Hitler’in günahından dolayı diz çökme” halinin yansımasıdır.

Kategorik “Yahudi karşıtlığı” tabii ki tasvip edilemez. Her türlü ırkçılık insanlık dışıdır. Ancak Siyonist ablukanın farkında olmak da ayrı bir siyasi basiretin yansımasıdır.

Hele bu abluka bir yerde gelip, masum insanların üzerine çullanma niteliğine bürünüyorsa, hele bu abluka, sizin coğrafyanıza yönelik bir istila niteliği kazanmışsa, orada tavır koymak da insani bir reflekstir.

7 Ekimden bu yana Gazze’de olanlar… Gazze’den gelen görüntüler, insan olan herkesi isyan ettirecek boyutlarda.

Bu, Hamas’ın 7 Ekim harekatının cevabı değil kesinlikle… Bu Hamas’ı bahane edip Gazze’ye diz çöktürme, hatta yok etme hesabının yansımasıdır. Taş üstünde taş bırakmamacasına bir vahşet… 15 bin insanın çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 15 bin insanın, dünyanın gözü önünde hunharca katledilmesi… Hastaneler, okullar dahil ayakta bina bırakılmaması…

Netanyahu ile sembolleşen Siyonist vahşet bu.

Bu vahşeti X (Twitter)’in patronu Elon Musk görmüyor olabilir mi? Görüyordu ve nitekim bu vahşet yüzünden İsrail’i kınayan bir twetter mesajını paylaşmıştı. Bu son derece tabii bir insani refleksti. Elon Mask da, Amerika’daki Siyonist ablukayı bilmiyor olamazdı. Ablukanın ekonomik – medyatik, siyasi boyutlarını bilmiyor olamazdı. Ama Gazze’ye yönelik vahşet de göz yumulacak gibi değildi. Sadece bir tepkiyi paylaştı. Bunun yanında X (twetter) platformu, Gazze vahşetini lanetleyen bir platform haline de gelmişti. Çünkü sivil dünya, Netanyahu’nun ya da siyonist çetelerin istediğinin hilafına insanlığını kaybetmemişti. Amerika – Avrupa dahil bütün dünyanın sokaklarında İsrail vahşet sembolü olarak lanetlenmekteydi.

Elon Mask da ablukanın gücünü ihmal etmişti. Ama bunun kendisi için pahalıya mal olduğunu görmekte gecikmedi.

İsrail’e gitti, Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü. Netanyahu ile birlikte sözümona Hamas’ın eylem gerçekleştirdiği mekanları gezdi. (“Sözümona” diyorum çünkü İsrail’in Hamas baskını ile ilgili iddialarının pek çoğu yalanlanıyor) Netanyahu – Musk görüntüleri dünyaya servis edildi. Musk Netanyahu ile yaptığı ve X-space’ten canlı yayınlanan görüşmede “katliam sahnesini görmenin sarsıcı” olduğunu ve “İsrail'in Hamas'ı ortadan kaldırmaktan başka «seçeneği» olmadığını” söyledi.
Herzog ise, Musk’ın kendisine Gazze için üç şeyin olması gerektiğine inandığını ifade ettiğini söyledi:

“Sivilleri öldürmekte ısrar edenleri öldürmek, yeni nesle cinayet işlememeyi öğretmek ve refah inşa etmeye çalışmak. Musk, bunun için yardım etmek istediğini ekledi.”

Yazımın başlığını buradan aldım: “Sivilleri öldürmekte ısrar edenleri öldürmek.”

Kim bunlar? Tamam, Hamas da yaptı bir eylem, sivillerden ölenler oldu, bir kısım insan da rehine olarak alındı. İfade edelim: Sivillere yönelik her eylem yanlıştır.

Ama 7 Ekim’den bu yana İsrail Gazze’yi bombalıyor. Gazze harabeye döndü. Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bini aştı. Gazze’den enkazlar arasından çıkarılmış çocuk cesetlerinin görüntüleri geliyor… Netanyahu çocuk öldürmeye doymuyor. “Gazze çocuk mezarlığına döndü” ifadesi BM yetkililerine ait. Bizde deprem sonrasında buldozerlerle açılan toplu mezarlara benzer definler gerçekleştiriliyor. Bombardımanlarda ölmeyenler, felakete dönüşen sağlık şartları içinde can veriyor.

Bütün dünyada sokaklar isyan halinde… Zar zor ateşkes ilan edildi. Ama Netanyahu burnundan soluyarak ateşkesin bitmesini ve yeni saldırılar yapmayı bekler bir tavır içinde.

Elon Musk, Gazze’den gelen görüntüleri izledikten sonra bile “Sivilleri öldürmekte ısrar edenleri öldürmek” ifadesini Hamas için kullanmışsa, bu, ancak insanlığın onun kişiliğinde de çürüme halinde bulunduğunun göstergesi olur. Siyonizmin diz çöktürme eylemi, bu defa Elon Musk’ın kişiliğinde arzı endam etmiş demektir.

Ya Elon Musk, bu ifadeleri Herzog’un yüzüne karşı İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü vahşeti dile getirmek için söylemişse… Çünkü “sivilleri öldürmekte ısrar etmek” ancak İsrail’e yakışıyor Gazze’de… Yine Musk’ın “yeni nesle cinayet işlememeyi öğretmek” ifadesi de en çok gittikçe daha çok fanatiklerin iktidar olduğu İsrail için uyarı olmalıdır. İşgal altındaki Batı Şeria’da, sözümona sivil silahlı yerleşimci grupların Filistinlilere karşı yürüttüğü insanlık dışı muamelelere bakınca… Bir kin devletine dönüşmüş olan İsrail’in arkasında durmak, herkese günah olarak yeter.

Bu yazı toplam 120 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar