Sivilleri Öldürdüğünü Kabul Etti

Sivilleri Öldürdüğünü Kabul Etti

STK'lar tarafından yayınlanan raporlardan çok daha düşük bir rakamla ABD ordusu, askeri operasyonlarında dünya çapında 23 sivili öldürdüğünü itiraf ediyor.

TEVHİDHABER/ ÖZELHABER

ABD ordusu, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği askeri operasyonlarda, çoğunluğu Afganistan'da olmak üzere 23 sivili öldürdüğünü itiraf etti. Pentagon tarafından rapor edilen rakam STK'ların tahminlerinden çok daha az.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı raporda, Kongre'nin etkilenen aileleri mali olarak telafi etmek için Savunma Bakanlığı'na 3 milyon dolarlık bir bütçe ayırmasına rağmen, bu ailelerin hiçbirinin bu tazminatlardan almadığını belirtti.

Savunma Bakanlığı raporunda, Kongre'nin 2018'den bu yana her yıl para ayırmak zorunda olduğunu ve bunun bir kısmını açıklayıp diğer kısmını gizli tuttuğunu belirtiyor

Rapora göre, can kayıplarının büyük çoğunluğunun ABD ordusunun 20 sivilin ölümünden sorumlu olduğunu beyan ettiği Afganistan'da meydana geldi. Mart ayında Irak'ta. Savunma Bakanlığı'nın raporun gizliliği kaldırılan bölümünde ölümünün yeri ve zamanını açıklamadığı belirtildi

Raporda ayrıca 2017 ve 2018'de en az 50 sivilin öldüğü ve 22 kişinin yaralandığı 12 ek olay daha kabul edildi.