Sisi Türkiye'ye Geliyor

Sisi Türkiye'ye Geliyor

Sisi, Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'yi ziyaret edecek

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Al-Sisi, Türk mevkidaşı ve kısa süre önce yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye resmi bir ziyaret başlatacak .

Daily Sabah'ın Cuma günkü haberine göre, Sisi'nin ziyaretiyle ilgili haberler, şu anda Ankara'nın Kahire maslahatgüzarı olarak görev yapan Büyükelçi Salih Mutlu Sen tarafından açıklandı .

NTV kanalının aktardığına göre diplomatik kaynaklara göre Erdoğan, Sisi'yi arayıp seçim zaferinden dolayı tebrik etmesinin ardından davetini ona iletti. Mısır cumhurbaşkanının daveti memnuniyetle karşıladığı ve 28 Haziran'da başlayacak olan Kurban Bayramı'ndan kısa bir süre sonra Ankara'yı ziyaret edebileceği söyleniyor.

İki ülke arasındaki en son diplomatik gelişmeler, Mısır'ın 2013'te Suudi ve BAE destekli askeri darbesinden bu yana yıllarca süren gergin ilişkilerin ardından, geçen ayın sonlarında büyükelçi alışverişinde bulunarak ilişkileri yükseltme anlaşmasının ardından geldi . Erdoğan'ın siyasi ve ideolojik müttefiki.

Demokratik olarak seçilmiş Mursi hükümeti devrildiğinden beri, Ankara ile Kahire arasındaki diplomatik ilişkiler maslahatgüzarlar düzeyinde karşılıklı olarak sürdürüldü.

İki ülke arasındaki arka kapı diplomasisi, Sisi ve Erdoğan'ın Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası oturum aralarında buluşup el sıkışmasının ardından geçen yılın Kasım ayında ivme kazandı .

Kaynak:Haber Kaynağı