Sınıra Füze Savunma Sistemi Konuşlandırıldı

Sınıra Füze Savunma Sistemi Konuşlandırıldı

İsrail, Gazze yakınlarına füze savunma sistemi konuşlandırdı

Salı günü kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 kişinin hayatını kaybettiği İsrail saldırılarının ardından işgal ordusu, Filistinli direniş gruplarının roketlerine karşı Demir Kubbe Füze Savunma sistemini konuşlandırdı. İsrail basınında çıkan haberlere göre, binlerce Yahudi yerleşimci Gazze çevresindeki yerleşim yerlerinden tahliye edildi.

İsrail işgal makamları dün şafaktan önceki bir dizi hava saldırısında üç İslami Cihat liderini evlerinde öldürdü. Aile üyeleri, bir diş hekimi, karısı ve oğlu da dahil olmak üzere on sivil de öldürüldü. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 3'ü ağır olmak üzere 20 Filistinli'nin de yaralandığını söyledi. Salı akşamı, işgal ordusu Han Yunus'un doğusunda bir arabayı bombalayarak iki kişiyi öldürdü ve iki kişiyi yaraladı.

Ynet haberi, Gazze yakınlarındaki yerleşim yerlerinde yaşayan yerleşimcilerin Filistinlilerin "önleyici" hava saldırılarına misilleme yapmasından korktuklarını bildirdi. Bu arada İsrail ordusu, keskin nişancılardan ve Gazze'den atılan Demir Kubbe karşıtı füzelerden korkarak Gazze'nin kuzeyindeki Zekim askeri üssünü boşalttı ve Gazze'nin güvenlik tellerine paralel güzergahlarda her türlü hareketi yasakladı.

Raporlara göre İsrail işgal ordusu, Lübnan sınırından gelecek saldırılara karşı İsrail'in kuzeyinde Demir Kubbe sistemini konuşlandırdı.

Gazze'ye 40 km mesafedeki İsrail şehirlerinin belediyeleri, olası Filistin direniş tepkisi nedeniyle okulları kapattı ve bölge sakinlerine evde kalmalarını emretti.

Kaynak: TEVHİDHABER